Zoégas lanserar årets sommarkaffe

PUBLICERAD: 18 april 2023
UPPDATERAD: 20 april
Foto: Pressbild

Zoégas Summer Edition 2023 är en mörkrostblandning med toner av rabarber och nypon. Sommarkaffet är en tillfällig blandning som säljs i begränsad upplaga.

Årets sommarkaffe från Zoégas är en Rainforest Alliance-certifierad blandning av Arabicabönor från Rwanda samt bönor från bland annat Brasilien och Burundi.

– I år har vi tagit fram en blandning som bjuder på en frisk fruktighet med lång eftersmak för att passa den svenska sommaren, säger Minette Rosén, råkaffeansvarig på Zoégas.

Signaturbönan till årets sommarkaffe kommer från kvinnoledda odlargrupper i Rwanda som Zoégas stöttar med utbildning i hållbar kaffeodling och goda tillverkningsseder genom sitt hållbarhetsinitiativ Coffee By Women. Zoégas investerar varje år i ett hållbarhetsprojekt kopplat till lanseringen av det aktuella årets sommarkaffe. I årets projekt förses utvalda kaffeodlare i Nzahaha, Rwanda, med getter i syfte att höja levnadsstandarden och skapa bättre försörjningsmöjligheter.

Årets sommarkaffe har även i år fått en egen förpackningsdesign, nu med inspiration från Rwanda och det aktuella hållbarhetsinitiativet. Sommarkaffet finns att köpa i begränsad upplaga både som hela bönor och malt kaffe.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland