Ny alkoholfri öl med mer humlesmak

PUBLICERAD: 17 april 2023
UPPDATERAD: 24 april
Foto: Pressbild

Carlsberg gör en ny storsatsning på alkoholfri öl och lanserar Hoppy Lager 0,0 %, där humlen får ta större plats i smakprofilen.

Hoppy Lager humlas tre gånger under bryggningen varav den sista är en torrhumling med citrahumle. Resultatet beskrivs som en uppfriskande och törstsläckande lager med aromatiska humletoner och lagom balanserad beska.

– Vi vet att många konsumenter gillar alkoholfri öl men gärna skulle önska lite variation och ännu mer smak i sin ljusa lager. Det kommer Hoppy lager att tillföra, säger Karin Berntson, ölsommelier och ölutbildare på Carlsberg Sverige

Carlsberg introducerade alkoholfri öl i Sverige 2006 men det tog några år innan försäljningen tog fart. 2011 såldes för första gången över en miljon liter Carlsberg Alcohol Free.

– Under de senaste åren har den alkoholfria ölförsäljningen exploderat – för knappt tio år sedan drack svenskarna fem miljoner liter alkoholfri öl om året, nu är den totala konsumtionen uppe i över 20 miljoner liter. Allting började med Carlsberg Alcohol Free som fortfarande är svenskarnas alkoholfria favoritöl med en marknadsandel på 25 procent, säger Peter Hammarstedt, vd för Carlsberg Sverige.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland