Hälsans kök lanserar veganska Crispy Mini Filet

PUBLICERAD: 24 mars 2023
UPPDATERAD: 30 mars
Foto: Hälsans Kök

Crispy Mini Filet är en vegansk produkt framtagen med ny teknik för att efterlikna kyckling i både smak och textur.

Hälsans kök beskriver Crispy Mini Filet som sin mest avancerade produkt hittills. Huvudingrediensen är europeiskt odlad soja och den kycklingliknande fiberstrukturen täcks av ett lager krispig pankopanering. Formatet mini filet, även känt som ”tenders” eller ”chicken fingers”, gör att produkten går snabbt att tillaga i stekpannan.

– Med den starka likheten till kyckling kommer det vara enkelt att använda produkten i sina favoriträtter – till exempel i en klassisk tacos, salladsbowl eller precis som den är med bara en dipp. Smak och textur är de främsta barriärerna till att ersätta köttet och innovation har en nyckelroll i att skapa produkter där konsumenten inte behöver kompromissa. Jag är övertygad om att även den mest inbitna köttätaren kommer ha svårt att identifiera att Crispy Mini Filet faktiskt är vegansk, säger Linda Wass, senior produktchef för Hälsans Kök.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

De tävlar om finalplatserna i Änglamarkspriset 2024

KF och Coop presenterar de fem nominerade som tävlar om tre finalpriser i Änglamarkspriset 2024.
mattias bergqvist

KLS investerar 152 miljoner i Dalsjöfors

KLS bygger ut sin anläggning i Dalsjöfors för 152 miljoner, vilket ska öka kapaciteten med 30 procent.
default

Hon blir Polarbröds nya innovations- och utvecklingschef

Laura Pulkkinen tillträder som innovations- och utvecklingschef på Polarbröd under oktober.
2789859698-Laura-Pulkkinen

Valios mjölk ska bli koldioxidneutral inom fem år

Valio startar ett pilotprojekt för att producera helt koldioxidneutral mjölk inom fem år.
vaio1