Laga pasta som en romare med guanciale

PUBLICERAD: 23 mars 2023
UPPDATERAD: 30 mars

Zeta lanserar guanciale, det vill säga griskind, en styckningsdetalj som är älskad av italienarna framför allt i regionerna Lazio och Umbrien, där den har sitt traditionella ursprung.

Ordet ”guancia” betyder kind och syftar på att det är griskind som är lufttorkad och kryddad med örter, salt och peppar. Guancialen är mer torkad än till exempel pancetta, som är gjort på sidfläsk, väl marmorerat, smakrikt och en mycket viktig ingrediens i romarnas älsklingspasta spagetti carbonara.

Zeta Guanciale säljs tärnad i förpackningar om 120 gram som räcker till cirka 4 portioner. Produkten är förpackad och tillverkad i Italien av italiensk råvara klassad som ”Animal Welfare”. Zeta har sedan 2015 ett nära samarbete med 12 uppfödare som har anammat den svenska modellen när det kommer till antibiotikaanvändning och djurhållning, vilket bland annat innebär att man inte ger antibiotika i förebyggande syfte.

– Det är roligt att vi kan erbjuda den svenska marknaden en lite ovanlig styckningsdetalj. Vi strävar ju hela tiden efter att ge svenska folket, som verkligen älskar italiensk mat, möjlighet att kunna laga mitt gamla hemlands mat efter de gamla originalrecepten, säger Zetas grundare Fernando Di Luca.

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

Potatisen tar steget in i cafévärlden

DUG Foodtech lanserar världens första osötade potatisdryck för kaffe, DUG Unsweetened Barista.
DUG Collection
Potatisen tar steget in i cafévärlden

Världens första chokladfria "chokladcheesecake"

Urban Deli lanserar chokladcheesecake utan choklad, gjord på drav från ölbryggning.
Fakecake_Banner bock 1_4
Världens första chokladfria ”chokladcheesecake”

Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Barillas bronsvalsade premiumpasta, Al Bronzo, kommer i en ny, större förpackning med en lätt texturerad yta.
Al Bronzo Header Final.001
Barillas premiumpasta Al Bronzo i ny kostym

Willys lanserar svinnsmart grillnyhet

Willys lanserar Grill på Spill, grillbriketter gjorda av restprodukter från hasselnötsproduktion.
ac4ac925d653ca3f_org
Willys lanserar svinnsmart grillnyhet