Laga pasta som en romare med guanciale

PUBLICERAD: 23 mars 2023
UPPDATERAD: 30 mars

Zeta lanserar guanciale, det vill säga griskind, en styckningsdetalj som är älskad av italienarna framför allt i regionerna Lazio och Umbrien, där den har sitt traditionella ursprung.

Ordet ”guancia” betyder kind och syftar på att det är griskind som är lufttorkad och kryddad med örter, salt och peppar. Guancialen är mer torkad än till exempel pancetta, som är gjort på sidfläsk, väl marmorerat, smakrikt och en mycket viktig ingrediens i romarnas älsklingspasta spagetti carbonara.

Zeta Guanciale säljs tärnad i förpackningar om 120 gram som räcker till cirka 4 portioner. Produkten är förpackad och tillverkad i Italien av italiensk råvara klassad som ”Animal Welfare”. Zeta har sedan 2015 ett nära samarbete med 12 uppfödare som har anammat den svenska modellen när det kommer till antibiotikaanvändning och djurhållning, vilket bland annat innebär att man inte ger antibiotika i förebyggande syfte.

– Det är roligt att vi kan erbjuda den svenska marknaden en lite ovanlig styckningsdetalj. Vi strävar ju hela tiden efter att ge svenska folket, som verkligen älskar italiensk mat, möjlighet att kunna laga mitt gamla hemlands mat efter de gamla originalrecepten, säger Zetas grundare Fernando Di Luca.

Läs vidare

GB:s glassnyheter: Klassiker med ny twist

GB:s säsongsnyheter innehåller bl a nya varianter av Magnum och Daimstrut samt en återlansering av klassikern Cornetto.
GB_Daim_Strawberry_825ml_v1

Lithells lanserar ätfärdig Kycklingfärs med linser

Lithells ätfärdiga Kycklingfärs med linser består av 50 procent kycklingfärs och 25 procent gröna linser.
Lithells_OOH_T1_04_57322_5050Färsbiffar_m_Rotsaksrattatouille_PrivatSektor

CandyKing presenterar vårens nyheter

CandyKings lanserar nio nya godisbitar, tre av dem kan bara plockas hos CandyKing
Pressbild1_Liggande

Tre nya premiumjuicer från God Morgon

God Morgon lanserar tre nya premiumjuicer under konceptet ”Vår finaste pressning.
master_Juice_3

Senaste nytt

Framtidens livsmedelssystem stöttas med 10 miljoner

Lantmännens Forskningsstiftelse stöttar framtidens livsmedelssystem med 10 miljoner kronor.
annelie

GB:s glassnyheter: Klassiker med ny twist

GB:s säsongsnyheter innehåller bl a nya varianter av Magnum och Daimstrut samt en återlansering av klassikern Cornetto.
GB_Daim_Strawberry_825ml_v1

Norrmejerier lanserar produkter i hela Sverige

Norrmejerier gör flera av sina produkter tillgängliga i hela Sverige, till en början blir det ett utvalt sortiment av fil, yoghurt och ost.
NM_Rikslansering_2-serie_mockup

Lithells lanserar ätfärdig Kycklingfärs med linser

Lithells ätfärdiga Kycklingfärs med linser består av 50 procent kycklingfärs och 25 procent gröna linser.
Lithells_OOH_T1_04_57322_5050Färsbiffar_m_Rotsaksrattatouille_PrivatSektor