Laga pasta som en romare med guanciale

PUBLICERAD: 23 mars 2023
UPPDATERAD: 30 mars

Zeta lanserar guanciale, det vill säga griskind, en styckningsdetalj som är älskad av italienarna framför allt i regionerna Lazio och Umbrien, där den har sitt traditionella ursprung.

Ordet ”guancia” betyder kind och syftar på att det är griskind som är lufttorkad och kryddad med örter, salt och peppar. Guancialen är mer torkad än till exempel pancetta, som är gjort på sidfläsk, väl marmorerat, smakrikt och en mycket viktig ingrediens i romarnas älsklingspasta spagetti carbonara.

Zeta Guanciale säljs tärnad i förpackningar om 120 gram som räcker till cirka 4 portioner. Produkten är förpackad och tillverkad i Italien av italiensk råvara klassad som ”Animal Welfare”. Zeta har sedan 2015 ett nära samarbete med 12 uppfödare som har anammat den svenska modellen när det kommer till antibiotikaanvändning och djurhållning, vilket bland annat innebär att man inte ger antibiotika i förebyggande syfte.

– Det är roligt att vi kan erbjuda den svenska marknaden en lite ovanlig styckningsdetalj. Vi strävar ju hela tiden efter att ge svenska folket, som verkligen älskar italiensk mat, möjlighet att kunna laga mitt gamla hemlands mat efter de gamla originalrecepten, säger Zetas grundare Fernando Di Luca.

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado