Fontana rör om med nytt koncept

PUBLICERAD: 22 mars 2023
UPPDATERAD: 23 mars
Foto: Lina Eidenberg Adamo

I Fontanas sortiment finns sedan tidigare tzatziki och en hummus. Nu kommer även sesamröran tahini, hummus jalapeño och den heta grekiska oströran tyrokafteri med smak av fetaost.

Konceptet ”Dippa mera! Dippa flera” omfattar fem röror:

Hummus
Hummus Jalapeño
Tahini
Oströra Tyrokafteri
Äkta Grekisk Tzatziki
Tzatziki Laktosfri

– Med inspiration från det grekiska köket och området kring Medelhavet hoppas vi att fler ska hitta mer matglädje i vardagen. Ta ett bröd, häll upp något gott i glaset och ställ fram ett par, tre röror. Svårare än så behöver det inte vara att ha trevligt, säger Corina Papadopoulou, vice vd och marknadsansvarig på Fontana Food.

Konceptet ”Dippa mera! Dippa flera” och de färgglada förpackningarna med spontana serveringtips är framtagna av Fontanas egen inhousebyrå.

Jag är så stolt över vårt inhouse-team som har tagit fram det här lekfulla konceptet med pratiga och färgglada burkar till våra goda röror. Att vi dessutom har lyckats minska plasten i förpackningarna med hela 63 procent känns naturligtvis extra bra. Nu är det bara att dippa mera, säger Corina Papadopoulou.

Varje förpackning innehåller 200 gram och rörorna kommer till en början enbart att finnas hos Ica.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland