Två nya fruktdrycker från Fontäns brygdlaboratorium

PUBLICERAD: 6 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars

Fontäns brygdlaboratoriums nya fruktdrycker utan tillsatt socker, Soft och Skön, är bryggda på Österlen i samarbete med Kiviks Musteri.

Soft har smak av päron och fläderblom.
Skön smakar jordgubbar och vattenmelon.

Fruktdryckerna säljs i förpackningar om 1,5 liter.

”Här ville vi experimentera fram två sköna fruktdrycker i större förpackning som är klara att drickas direkt. De är fruktiga och läckra och skiljer sig från annan färdigblandad fruktdryck genom att den är utan tillsatt socker”, säger Mikael, brygdkreatör på Fontän brygdlaboratorium.

Tidigare har Fontäns brygdlaboratoriums drycker bara funnits i ett begränsat antal butiker, främst i Skåne. I samband med lanseringen av de två nya fruktdryckerna kommer man dock att kunna ta del av Fontäns drycker i hela landet.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker