Ny kycklinggrillkorv från Lönneberga

PUBLICERAD: 6 mars 2023
UPPDATERAD: 9 mars

Lönneberga fortsätter satsningen på svenska, smakrika kycklingprodukter. Först ut i år är en nyhet för grillen: Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök

Den nya kycklingkorven blir den tredje produkten i Lönnebergas sortiment av smakrika kycklinggrillkorvar som lanserades förra året.

Lönneberga Kycklinggrillkorv med Orangeriets färska Chili & Vitlök är en smal grillkorv med mild hetta, smaksatt med chili och vitlök från Orangeriet. Den är gjord av svensk kyckling och har en kötthalt på 82 procent.

”Många blir förvånade när de testar vår kycklinggrillkorv, man förväntar sig inte så mycket smak. Inte så konstigt när kycklingkorv tidigare varit ganska neutral och lite uttryckslös, men det är historia nu. För oss är kycklinggrillkorv precis lika smakrik, saftig och med samma härliga ”knäck” som en traditionell korv – fast vår är gjord av kyckling”, säger Hanna Flybring, Brand marketing manager på Lönneberga.

Övriga smaker i sortimentet är Lönnebergas Kycklinggrillkorv med Örtagårdens friska Persilja & Ramslök och Lönneberga Kycklinggrillkorv med Mejeriets lagrade Ost & Rapsfrön. Lönnebergas kycklinggrillkorvar har en kötthalt 82 procent och görs av 100 procent svensk kyckling från Atrias egna gårdar i Blekinge. Förpackningen är gjord av förnyelsebar plast.

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker