I Australien har företaget Pana Organic lanserat ett åttio grams, platt påskägg av choklad inför påsken, ett sätt att minska både förpackningsmängd och transporter.
Enligt Pana Organic minskar det omarbetade ägget radikalt företagets påverkan på planeten, och använder åttio procent mindre förpackningsmaterial än det tidigare, runda ägget. Företaget hoppas att detta beslut kommer att inspirera varumärken att producera mer hållbart och etablera ett nytt riktmärke för företagsansvar.
”Pana Organics engagemang för hållbarhet och miljö är en förlängning av min egen passion”, säger Pana Organics vd, Pana Barbounis.
”Introduktionen av våra platta chokladägg kommer att radikalt minska förpackningsavfallet den här säsongen – det är ytterligare ett steg mot att minska Pana Organics miljöpåverkan. Vi är så glada över att våra kunder ska prova våra nya, spännande smaker och även njuta av några älskade klassiker”.
Undrar om det går att få det vändstekt?