Tre nya kulglassmaker från SIA Glass

PUBLICERAD: 16 februari 2023
UPPDATERAD: 24 februari


Inför årets glassbarssäsong presenterar SIA Glass tre nya kulglassmaker.

Popcorn BryntSmör är en krämig gräddglass med chokladdoppade popcornbitar och salt kolasås.

”Att ta fram brynt smör-smaken fick ta lite tid, vi nöjer oss bara med det bästa. Tillsammans med texturen från popcornbitarna fick vi till en efterlängtad fullträff, en glass med härlig biokänsla”, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Vanilj och choklad är två storsäljande klassiker, som aldrig tappar i popularitet. Varför inte låta två så populära smaker bli en, resonerade SIA Glass, och skapade Krossad Choklad, krämig gräddglass med vaniljsmak och spröda flingor av krossad choklad:

”En lyckosam kombination som blev en svensk Stracciatella.”

Tredje nyheten bland kulglassnyheterna är Salt Knäck, som får betraktas som en klassiker med uppdaterad smak, där den gamla SIA Glass-favoriten Knäck fått ett lyft till en ny nivå med salt knäck med crunch och en chokladsås.

En stark trio med individuella styrkor, men med en gemensam nämnare enligt marknadschef Dan Bengtsson:

”Njutning med unika smaker har varit en av de tongivande trenderna på glassmarknaden på senare tid, och vi märker att våra glassälskande fans uppskattar att vi fortsätter att vara innovativa på det området.”

Läs vidare

Kronfågel lanserar krispiga Chicken Nuggets Spicy

Kronfågels ätklara nyhet Chicken Nuggets Spicy kombinerar krispig tempura med smaker från chili, peppar och persilja.
kronfågel

Ökat intresse för meze – nya lanseringar från Salakis

Skånemejeriers varumärke Salakis lanserar Labneh och Ayran för att möta den ökande efterfrågan på meze.
Salakis

Skånemejeriers julklassiker är tillbaka

Skånemejerier presenterar årets julprodukter med smak av pepparkaka och kardemumma: Bravo Vinter, Pepparkaksfil och Vaniljyoghurt Pepparkaka.
Unknown

Skogaholm lanserar Julruta med smak av pepparkaka

Skogaholm Julruta är ett mjukt portionsbröd på tillfälligt besök med en pepparkakssmak som ska ge extra mycket julkänsla.
julruta

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker