Kiviks Musteri lyfter fördelar med dryckeshyllan

PUBLICERAD: 10 februari 2023
UPPDATERAD: 24 februari

|

Kiviks Musteri har ett brett sortiment av produkter baserade på frukt, bär och grönt. De flesta av dessa hittar man i butikernas icke-kylda juice- och fruktdryckshylla. Majoriteten av produkterna i hyllan är förpackade i pappförpackningar och har oöppnade ovanligt lång hållbarhet utan kylförvaring, trots avsaknaden av konserveringsmedel. En undersökning visar dock att över 80 procent av konsumenterna har svårt att hitta hyllan i butik och att endast 10 procent uppfattar hyllan som bra ur hållbarhetssynpunkt. Därför lyfter Kiviks Musteri nu fördelarna med produkterna i en större kampanj.

Kiviks Musteris drycker pastöriseras för ökad hållbarhet och fylls därefter i sterila pappersförpackningar i en sluten process. Detta gör att en oöppnad förpackning klarar sig i upp till ett år, utan att innehålla konserveringsmedel. Fördelarna med detta är många, menar företaget: Ingen kyltransport krävs och produkterna behöver inte stå i energikrävande kylar, varken i butiken eller hemmet så länge de inte är öppnade.

Med produkternas långa hållbarhet minskar även matsvinnet – hinner man inte konsumera den inom kort behöver den inte slängas. Eftersom konsumenten kan köpa fler förpackningar utan att behöva vara orolig för utgångsdatumet, kan antalet turer till butiken också minskas. Därtill, genom att inte stå i butikens kyl kräver produkterna också mindre handpåläggning från butikspersonalen som i en kyldisk kontinuerligt och manuellt måste se över bäst före datum och flytta runt produkter.

”Juice- och fruktdryckshyllan är ett både gott och hållbart val – den bidrar till att vi sparar på el och sänker kostnader för både privatpersoner och butiksinnehavare. I hyllan finns en stor variation av produkter med lång hållbarhet som minskar svinnet. Just därför kallar vi den ofta för ”hållbarhetshyllan”, säger Daniel Gejde, sälj- och marknadschef på Kiviks Musteri.

”Det är synd att många har missuppfattningen att denna hylla innehåller produkter med mycket tillsatser och är av lägre kvalitet än produkterna som står i kyldisken, när en betydande del är svensktillverkade premiumprodukter med smaken i fokus. En juice är alltid 100 procent frukt och inget annat – oavsett från vilken hylla man köper den.”

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland