100 bolag som bidrar till framtidens livsmedelssystem

PUBLICERAD: 2 februari 2023
UPPDATERAD: 24 februari


Foodtech Innovation Network arbetar för att öka innovationskraften i små och medelstora företag. Nätverket har nu över 100 medlemmar som får stöd att växa och bidra till framtidens livsmedelssystem.

Foodtech Innovation Network stöttar små och medelstora företag för att öka innovationskraften och tillväxten i Skåne och Blekinge. Det leds av Innovation Skåne, Lunds universitet, NetPort Science Park samt Packbridge och finansieras delvis av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden för Skåne och Blekinge. Sedan september 2020 har 100 bolag fått stöd och 88 riktade insatser genomförts.

”Vi är glad att vi har lyckats samla så här många bolag och att vi dessutom kan se att arbetet som vi gör hjälper dem framåt. Vi har också samlat många olika kategorier av bolag, allt ifrån bolag som fokuserar på att använda restströmmar, till nya typer av förpackningslösningar, alternativa proteiner och drycker samt lösningar för hantering av vatten”, säger Emelie Olsson och Malin Komaiszko från Innovation Skåne som är projektledare för Foodtech Innovation Network.

Livsmedel är ett styrkeområde för Skåne och den ökande mängden innovativa bolag inom foodtech visar att regionen dessutom är stark på kombinationen livsmedel och tech.

”Målsättningen är att skapa minst 150 heltidsekvivalenter inom Skåne och Blekinge genom att stödja små och medelstora företag i utveckling och innovationsprocesser med kunskap, infrastruktur och samarbetsmöjligheter. Den långsiktiga målsättningen är att skapa en mer innovativ och hållbar livsmedelsindustri”, säger Emelie Olsson.

Senaste nytt

Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Andelen vegetarianer, veganer och flexitarianer har minskat, inte minst bland unga, samtidigt ökar intresset för hybridprodukter.
hybrid
Vegobarometern: Hybridprodukter på frammarsch

Estrella firar midsommar med snacksvisor

Estrella vill höja midsommarstämningen genom att lansera ett vishäfte med festliga snacksvisor – att sjunga till chipsskålen.
Estrella_Snacksvisor_Pressbild_1920x1080
Estrella firar midsommar med snacksvisor

Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Svenska BlueRedGold tar in 31 miljoner i en investeringsrunda för att utveckla ett skalbart inomhussystem för åretruntodling av saffran.
saffran2hoÌ_g fotograf Markus Engstrand
Paulig investerar i hållbar saffransproduktion

Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Över 35 ton jordgubbar har kontrollerats, bland annat för att säkerställa att ursprungsmärkningen stämmer och att företagen är registrerade.
gubbar
Stor kontrollinsats mot försäljning av jordgubbar

Läs vidare

GØLs nya design lyfter fram hantverket

Danish Crowns varumärke GØL lanserar nya förpackningar för korv, salami och salamisnacks. En mer transparent design lyfter fram hantverket bakom produkterna.
GÖL-ny design1
GØLs nya design lyfter fram hantverket

Ett misstag som man inte lade på locket om

Orkla Foods passade på att haka på de finska tongångarna i samband med KAJs deltagande på Eurovision Song Contest.
orkla
Ett misstag som man inte lade på locket om

Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Reumatikerförbundet lanserar en produktmärkning för förpackningar och produkter, som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx
Reumatikerförbundet lanserar Easy to Use-märkning

Nya Ready2Cook aluminiumtråg från Plus Pack

Danska Plus Pack lanserar tre nya Ready2Cook aluminiumtråg som ger flexibilitet, effektivitet och återvinningsbarhet.
R2C one size fits all 1920x1080
Nya Ready2Cook aluminiumtråg från Plus Pack