Foodtech Innovation Network arbetar för att öka innovationskraften i små och medelstora företag. Nätverket har nu över 100 medlemmar som får stöd att växa och bidra till framtidens livsmedelssystem.
Foodtech Innovation Network stöttar små och medelstora företag för att öka innovationskraften och tillväxten i Skåne och Blekinge. Det leds av Innovation Skåne, Lunds universitet, NetPort Science Park samt Packbridge och finansieras delvis av den Europeiska Regionala Utvecklingsfonden för Skåne och Blekinge. Sedan september 2020 har 100 bolag fått stöd och 88 riktade insatser genomförts.
”Vi är glad att vi har lyckats samla så här många bolag och att vi dessutom kan se att arbetet som vi gör hjälper dem framåt. Vi har också samlat många olika kategorier av bolag, allt ifrån bolag som fokuserar på att använda restströmmar, till nya typer av förpackningslösningar, alternativa proteiner och drycker samt lösningar för hantering av vatten”, säger Emelie Olsson och Malin Komaiszko från Innovation Skåne som är projektledare för Foodtech Innovation Network.
Livsmedel är ett styrkeområde för Skåne och den ökande mängden innovativa bolag inom foodtech visar att regionen dessutom är stark på kombinationen livsmedel och tech.
”Målsättningen är att skapa minst 150 heltidsekvivalenter inom Skåne och Blekinge genom att stödja små och medelstora företag i utveckling och innovationsprocesser med kunskap, infrastruktur och samarbetsmöjligheter. Den långsiktiga målsättningen är att skapa en mer innovativ och hållbar livsmedelsindustri”, säger Emelie Olsson.