Uber Eats och 7-Eleven i nytt samarbete

PUBLICERAD: 24 januari 2023
UPPDATERAD: 21 februari


Nu görs varor från 7-Eleven tillgängliga för snabb hemleverans via Uber Eats plattform. Partnerskapet är ett steg i att skala upp erbjudandet inom mat- och dagligvaror på Uber Eats app.

Eftersom varorna inte har någon tillagningstid kan de packas snabbare än restaurangmat och levereras till dörren på mellan 15 och 30 minuter. Erbjudandet från 7-Eleven är ett komplement till det sortiment från Pressbyrån som förra året lanserades exklusivt på Uber Eats. Dessutom lanseras 7-Elevens nya koncept som inbegriper ett nytt högkvalitativt bageri och nya maträtter exklusivt för hemleverans via Uber Eats. Inledningsvis erbjuds kostnadsfri hemleverans från 7-Eleven.

”Marknaden för hemleveranser har vuxit kraftigt, och vi ser stora möjligheter framöver – inte minst inom dagligvarusegmentet. Allt fler butiker har upptäckt fördelarna med att kunna erbjuda snabba leveranser av mat- och dagligvaror, som gör det möjligt att nå ut till fler och nya konsumentgrupper. Att tillsammans med 7-Eleven utöka erbjudandet på Uber Eats plattform ser vi som ett viktigt steg i att möjliggöra snabba hemleveranser av dagligvaror för fler”, säger Henrik Berglin, Sverigechef på Uber Eats.

Uber Eats är en av världens största och snabbast växande matleveransappar. I Sverige finns tjänsten tillgänglig i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Lund, Helsingborg, Norrköping, Linköping och Örebro.

”Enkelheten i att kunna få hem kombinationen av goda och fräscha måltider och fika ihop med det viktigaste dagligvarorna på från 15 minuter känns mer aktuellt än någonsin, och vi är säkra på att det är perfekt för kunderna i extremt många situationer”, säger Max Liljenthal, ansvarig för externa försäljningskanaler på Reitan Convenience, som är franchisegivare till 7-Eleven.

Exempel på varor från 7-Eleven som går att få hemlevererade:
• Färskbryggt kaffe, bullaroch kakor
• Mejerivaror
• Mellanmål och frukost, som drickyoghurt, egentillverkade frallor, bars, frukt- och proteinshakes
• Färdiglagade måltider, som soppa, sallad, pizza och wraps
• Hygien- och intimartiklar
• Glass, godis, snacks, drycker ochpartyis
• Toalettpapper ochtvättmedel

Beställningen görs via Uber Eats-appen eller på ubereats.com och betalningen sker direkt via appen. Det går att välja mellan att hämta beställningen vid porten, eller att få den levererad utanför dörren. Det går även att beställa för någon annans räkning. Inledningsvis är leveranserna kostnadsfria. Ordinarie leveransavgift ligger på mellan 19 och 69 kronor.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado