Här tas första spadtaget för Icas nya fryslager i Västerås

PUBLICERAD: 18 november 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Från vänster: Emma Lindström, logistikdirektör på Ica Sverige, Anna Nyberg VD i Ica Fastigheter samt Amanda Grönlund, kommunstyrelsens vice ordförande i Västerås Stad.

Nu har det första spadtaget för Icas nya fryslager med högautomatiserad drift tagits i Hacksta, Västerås. Ica Sverige och Ica Fastigheter investerar sammanlagt 1,8 miljarder i det nya 23 000 kvadratmeter stora lagret, som planeras att tas i drift i början av 2026 och kommer att leverera varor till Ica-butiker i hela landet.

Ica Sveriges lager i Västerås, som förser landets cirka 1 300 Ica-butiker med varor, är ett av Sveriges största lager. Det nya fryslagret, som byggs intill det befintliga lagret, kommer att utrustas med en automationslösning från TGW för en effektiv lagerdrift samt förbättrad arbetsmiljö.

Lagret är designat för att lagra 22 000 pallar och får kapacitet att leverera ut 250-300 rullburar per timme till butik, vilket innebär effektivare transporter och minskad miljöpåverkan.

”Fryslagret är en viktig investering för Ica och vi som fastighetsägare är väldigt glada att nu kunna påbörja utvecklingen. Vi kommer att certifiera fastigheten enligt Breeam och har flera viktiga hållbarhetsinitiativ för bland annat minskad energianvändning och för att stärka den biologiska mångfalden runt fastigheten”, säger Anna Nyberg, VD för Ica Fastigheter.

Förutom det nya fryslagret bygger Ica även ett nytt blomlager intill den nuvarande lagerverksamheten i Västerås. Målsättningen är att det nya blomlagret på cirka 13 500 kvadratmeter ska tas i drift till sommaren 2023.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1