Mathem och Garant lanserar elbesparande maträtter

PUBLICERAD: 5 november 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Garant har tillsammans med Mathem tagit fram åtta recept som varken kräver spis, ugn eller mikrovågsugn för att tillagas. Bland rätterna finns bland annat hamburgare, lasagne, poké bowl och falafel.

”Våra elfria rätter är ett sätt att inspirera människor att tänka annorlunda för att dra ner på elanvändningen hemma. Många använder spisen av gammal vana, men att laga mat utan värme kan bli minst lika gott. Att maten är kall betyder inte att den är sämre. Vi har säkerställt att alla rätter har ett välbalanserat näringsvärde och att det ska vara enkelt för alla att äta bra mat, även i tuffare tider”, säger Emma Töpel Hanson, chef för marknadskommunikation på Garant, Dagab en del av Axfood.

Elnätet belastas som mest kring middagstid. Enligt EU:s nya lag om krisintervention på elmarknaden har alla medlemsländer en skyldighet att minska elanvändningen med minst 5 procent under så kallade höglasttimmar.

”Vi behöver alla ta ansvar för att minska vår elanvändning och därför känns det väldigt bra att tillsammans med Garant kunna bidra till både inspiration och handlingskraft till att faktiskt göra lite skillnad. Att de elfria rätterna dessutom är otroligt goda blir ju verkligen win-win för alla och kommer förhoppningsvis bidra till att ännu fler elfria rätter experimenteras fram i köken där ute”, säger Johan Gertell, marknadsdirektör på Mathem.

Recepten finns här

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado