O.P. Anderson släpper 21-årig akvavit

PUBLICERAD: 25 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari


O.P. Anderson 21yo har lagrats på cognacsfat sedan millennieskiftet och uppges vara den äldsta och mesta exklusiva akvavit som har tillverkats i Sverige.

”Hela upplagan av O.P. Anderson 21yo kommer från ett utvalt cognacsfat som fylldes upp vid millennieskiftet. Resultatet är en otroligt elegant smakupplevelse som stilmässigt ligger betydligt närmare cognac än traditionellt kryddat brännvin. Den extremt långa lagringen har skapat en raritet utan motstycke i vår över 130 år långa historia”, säger Jonas Odland, som är Aquavit Master Blender på O.P. Anderson Distillery.

O.P. Anderson 21yo beskrivs som smakrik, fyllig och elegant med balanserad kryddighet. Lagringen ger tydliga toner av torkade frukter, kola och vanilj samt en mycket lång och komplex eftersmak. Akvaviten avnjuts med fördel rumstempererad i tulpanformade glas tillsammans med en bit mörk choklad. Den är dock som allra godast helt för sig själv med några droppar vatten i.

Den limiterade upplagan består av 1 096 handtappade och numrerade flaskor som kan beställas via Systembolagets beställningssortiment. Pris: 999 kronor.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX