Finn Crisp Snacks är Årets Dagligvara 2022

PUBLICERAD: 7 oktober 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Foto: Svensk Dagligvaruhandel

Priset Årets Dagligvara delas ut av Svensk Dagligvaruhandel till den produkt som haft den mest framgångsrika och innovativa lanseringen i dagligvaruhandeln. I år går priset till Finn Crisp Snacks från Lantmännen Cerealia.

Priset Årets Dagligvara delas ut av branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. Samarbetspartner är NielsenIQ som bistår med försäljningsdata till juryns nomineringsarbete. Priset syftar till att uppmärksamma framgångsrika lanseringar och samtidigt inspirera branschens aktörer till innovation och produktutveckling.

Juryn, som består av handelsrepresentanter och forskare på Handelshögskolan, ansvarar för att nominera de tre produkter som presterat bäst sedan lansering under 2020. Därefter genomförs en digital omröstning i dagligvarubranschen, där omröstningen i år satte rekord i antal röster.

”När ett välkänt knäckebröd lika självklart flyttar in på fredagsmyset, som vid festliga tillfällen eller på språng som mellanmål är succén ett faktum. Försäljningsdata visar att smaksatta knäckekex av råg och med mindre fett var något konsumenterna väntat på. Vi i juryn imponerades även över att man lyckats produktutveckla en väldigt väletablerad produkt och att man lyckats driva tillväxten i sin kategori så starkt”, säger Karin Brynell, VD på Svensk Dagligvaruhandel och juryns ordförande.

Förutom äran kommer Finn Crisp Snacks att få en omfattande exponering i dagligvaruhandeln och 400 000 kronor att använda hos NielsenIQ.

”Vi är otroligt glada över att Lantmännen Cerealias produkt Finn Crisp Snacks blivit utsett till Årets Dagligvara. Vi är stolta över att vi har bidragit till att utveckla ett nytt segment och vill rikta ett stort tack till våra kunder för ett gott samarbete. Vi är stolta över teamet på Lantmännen Cerealia som har genomfört en fantastisk lansering från jord till bord. Det känns roligt att bidra till att fler svenska konsumenter får i sig mer fullkorn genom att snacksa gott”, säger Helena Fridström, Marketing & Portfolio Director Pasta & Crisp på Lantmännen Cerealia.

Läs hur Finn Crisp Snacks klarade kriterierna för att bli nominerat till priset och juryns motivering här

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Rött ljus för Östersjöströmming och torsk från Barents hav

Strömmingen i Östersjön får rött ljus i WWF:s Fiskguiden 2023 på grund av överfiske och krympande bestånd.
fiskguiden

Bryggkaffet favorit hos 7-Elevens kaffekunder

7-Eleven har kartlagt svenska storstadsbors kaffekonsumtion inför den internationella kaffedagen den 1 oktober.
7-Eleven bild

Nudging-projekt på Ica ska få fler att välja ekologiskt

Under oktober kommer ett antal Ica-butiker att jobba med så kallad nudging för att få kunderna att välja ekologiskt.
nudging

Fyra färdiga plockbrickor från Ridderheims

Ridderheims utvecklar sitt plockmatskoncept med färdiga plockbrickor i fyra smaker.
Unknown