Mackmyra tecknar distributionsavtal i USA

PUBLICERAD: 21 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Mackmyra Svensk Whisky AB har tecknat ett distributionsavtal med en ny partner i USA som ett led i internationalisering och ökat fokus på lönsam tillväxt.

Efter två års pandemirestriktioner återupptar Mackmyra implementeringen av sin tillväxtstrategi där internationalisering är en bärande del. Det svenska whiskyföretaget har nu tecknat ett distributionsavtal med Los Angeles-baserade Amroth LLC.

”Genom fokus på ett digitalt och datadrivet förhållningssätt, koldioxidneutral distribution och en konkurrenskraftig ”three-tier”-process så har Amroth ett unikt erbjudande som matchar Mackmyras behov och krav”, skriver Mackmyra i ett pressmeddelande.

Det amerikanska three tier-systemet innebär att en enskild aktör inte samtidigt får vara verksam på mer än en av de tre nivåerna producent/importör, distributör eller återförsäljare. Systemet kan dock variera från delstat till delstat.

”För Mackmyra är intåget i USA ett viktigt steg på vår internationaliseringsresa. Det är en komplex marknad med olika regelverk i olika delstater men med betydande potential som vi tillsammans med en modern partner som Amroth ser fram emot att utveckla”, säger Johan Larsson, VD för Mackmyra Svensk Whisky AB.

Enligt Karl Peterson, Amroth LLC:s VD och grundare, har whiskyentusiaster och återförsäljare i USA redan visat ett stort intresse för Mackmyras produkter.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell