Från Sverige-veckorna igång för tredje året i rad

PUBLICERAD: 20 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Budskapet ”Titta efter märket när du handlar” lyfts fram på sammanlagt 46 000 kundvagnar i butiker inom Ica, Coop, Axfood och City Gross.

För tredje året i rad hålls Från Sverige-veckorna, då ursprungsmärkningen Från Sverige, Kött från Sverige och Mjölk från Sverige exponeras extra mycket på stan, i butikerna, i Stockholms tunnelbana, i print och digitalt på nätet.

Från Sverige låter skylta upp cirka 500 butiker inom Ica, Coop, Hemköp och City Gross i storstadsregionerna med butiksmaterial. Willys och Lidl skyltar upp sina egna butiker även i år. Butikerna kan både använda Från Sveriges och sitt eget butiksmaterial. Nytt för i år är att Från Sverige-märkningen visas i tv-monitorer i kassalinjen hos över 150 Ica-butiker.

I drygt 400 butiker påminner Från Sverige-märkningen om att titta efter märket på de produkter som stoppas i kundvagnen. Budskapet lyfts på sammanlagt 46 000 kundvagnar.

Även i år syns Från Sverige-märkningen på stan i direkt anslutning till butikernas entréer, på parkeringsplatser, gator och torg. I Stockholms tunnelbana lyfts den svenska livsmedelsproduktionen med budskapet ”Tack för att du väljer svenskt när du handlar”. Mathem öppnar en Från Sverige shop-in-shop, det vill säga en butik för Från Sverige-märkta varor i online-butiken. Även andra livsmedelskedjor gör det enkelt att söka på märket och visar det vid produkter för att underlätta valet av Från Sverige-märkta varor och andra svenskproducerade livsmedel.

Årets Från Sverige-veckor pågår fram till den 2 oktober.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado