Två naturliga svenska nyheter från Färsodlarna

PUBLICERAD: 14 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Efter lanseringen av Svenskodlad Färs av sötlupin, åkerböna och gråärt utökar Färsodlarna nu portföljen med två växtbaserade nyheter av 100 procent svenska råvaror.

Svenskodlad Vegokebab är tunna kebabstrimlor av vetegluten (seitan), gråärta och kallpressad rapsolja med en smaksättning av spiskummin, paprika, cayennepeppar, koriander, oregano och vitlök. Produkten är vegansk.

Svenskodlad Vegoburgare är en saftig burgare med riktig ost, klar att lägga på grillen eller steka i panna på medelhög värme. Den är lakto-ovo-vegetarisk och innehåller Svenskodlad Färs, vatten, rapsolja, ärtstärkelse, äggvitepulver, ost och en kryddmix (lök, vitlök, salt, kryddor, senapsfrö). Kan innehålla spår av gluten. En förpackning innehåller 2×90 gram och burgarna går utmärkt att frysa in. Den ost som Färsodlarna har valt att använda görs av 100 procent jämtländsk mjölk. Den innehåller inte löpe, utan ystenzym, och är därför lämplig för laktovegetarianer.

Färsodlarnas produkter är märkta med Från Sverige, vilket garanterar att produkten är odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Via företaget CarbonCloud har Färsodlarna tagit reda på sitt koldioxidutsläpp. Svenskodlad Färs har cirka 97 procent lägre utsläpp än vanlig nötfärs.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX