Två naturliga svenska nyheter från Färsodlarna

PUBLICERAD: 14 september 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Efter lanseringen av Svenskodlad Färs av sötlupin, åkerböna och gråärt utökar Färsodlarna nu portföljen med två växtbaserade nyheter av 100 procent svenska råvaror.

Svenskodlad Vegokebab är tunna kebabstrimlor av vetegluten (seitan), gråärta och kallpressad rapsolja med en smaksättning av spiskummin, paprika, cayennepeppar, koriander, oregano och vitlök. Produkten är vegansk.

Svenskodlad Vegoburgare är en saftig burgare med riktig ost, klar att lägga på grillen eller steka i panna på medelhög värme. Den är lakto-ovo-vegetarisk och innehåller Svenskodlad Färs, vatten, rapsolja, ärtstärkelse, äggvitepulver, ost och en kryddmix (lök, vitlök, salt, kryddor, senapsfrö). Kan innehålla spår av gluten. En förpackning innehåller 2×90 gram och burgarna går utmärkt att frysa in. Den ost som Färsodlarna har valt att använda görs av 100 procent jämtländsk mjölk. Den innehåller inte löpe, utan ystenzym, och är därför lämplig för laktovegetarianer.

Färsodlarnas produkter är märkta med Från Sverige, vilket garanterar att produkten är odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Via företaget CarbonCloud har Färsodlarna tagit reda på sitt koldioxidutsläpp. Svenskodlad Färs har cirka 97 procent lägre utsläpp än vanlig nötfärs.

Läs vidare

Garants 50/50-färs följs upp med hamburgare

Axfood lanserar Nöt & Grönt-hamburgare med lika delar nötkött och grönsaker.
Garant Nöt Grönt Hamburgare 1

Kiviks Musteri lanserar bubblande klassiker i burk

Kiviks Musteri lanserar Päron och Smultron Fruktdryck i burk med tillsatt kolsyra.
FD-Burk_Press

Lönneberga presenterar vårens grillnyheter

Lönneberga lanserar färdigkryddade Kycklingspett Barbeque och en Grillmix med minispett och kycklingben.
kyckling

Alfa Laval lanserar serviceverktyg för hållbarhet

Alfa Lavals livscykelanalyslösning hjälper livsmedelsföretag att rapportera sin miljöpåverkan i enlighet med nya EU-direktiv.
alfa lavalx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58