Efter lanseringen av Svenskodlad Färs av sötlupin, åkerböna och gråärt utökar Färsodlarna nu portföljen med två växtbaserade nyheter av 100 procent svenska råvaror.
Svenskodlad Vegokebab är tunna kebabstrimlor av vetegluten (seitan), gråärta och kallpressad rapsolja med en smaksättning av spiskummin, paprika, cayennepeppar, koriander, oregano och vitlök. Produkten är vegansk.
Svenskodlad Vegoburgare är en saftig burgare med riktig ost, klar att lägga på grillen eller steka i panna på medelhög värme. Den är lakto-ovo-vegetarisk och innehåller Svenskodlad Färs, vatten, rapsolja, ärtstärkelse, äggvitepulver, ost och en kryddmix (lök, vitlök, salt, kryddor, senapsfrö). Kan innehålla spår av gluten. En förpackning innehåller 2×90 gram och burgarna går utmärkt att frysa in. Den ost som Färsodlarna har valt att använda görs av 100 procent jämtländsk mjölk. Den innehåller inte löpe, utan ystenzym, och är därför lämplig för laktovegetarianer.
Färsodlarnas produkter är märkta med Från Sverige, vilket garanterar att produkten är odlad, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. Via företaget CarbonCloud har Färsodlarna tagit reda på sitt koldioxidutsläpp. Svenskodlad Färs har cirka 97 procent lägre utsläpp än vanlig nötfärs.