Consivo Group har fått en ny VD och koncernchef

PUBLICERAD: 23 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Niklas Eriksson ny VD och koncernchef för Consivo Group AB.

Niklas Eriksson har tillträtt som VD och koncernchef i Consivo Group AB. Han efterträder Pål Netsman som övergår i en rådgivande roll samt kvarstår som styrelseledamot.

Niklas Eriksson kommer närmast från restaurang- och storköksgrossisten Menigo där han både har haft rollen som koncernutvecklingschef och senast som affärsområdeschef. Dessförinnan har han en lång erfarenhet som managementkonsult med inriktning mot strategi, affärs- och verksamhetsutveckling.

”Jag är mycket glad över att vi rekryterat Niklas Eriksson till rollen som VD och koncernchef i Consivo Group. Hans gedigna erfarenhet inom dagligvarumarknaden i kombination med uppskattat ledarskap samt goda resultat inom förbättringsarbete, affärsutveckling och förvärv, kommer att vara mycket värdefulla i den fortsatta tillväxt- och utvecklingsfas som vi nu är inne i, säger Simon Hallqvist, styrelseordförande i Consivo Group.

Han vill även tacka Pål Netsman för hans insatser:

”Vi har sedan 2015 växt både organiskt och genom ett antal förvärv från en omsättning om drygt 200 miljoner kronor till cirka 1,1 miljarder kronor med en bibehållen god lönsamhet, vilket lagt grunden till det som idag är Consivo Group och den starka position vi har skapat.”

Consivo Group AB erbjuder införsäljning, säljbearbetning, produktexponering och distributörsupplägg i kanaler där dagligvaror säljs. Bolaget marknadsför också produkter under egna varumärken, i huvudsak till foodservice-marknaden. Koncernen har ca 900 medarbetare verksamma genom 16 bolag i Sverige, Norge, Danmark och Finland, med en total omsättning på cirka 1,1 miljarder svenska kronor.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado