För att minska det onödiga matsvinnet släpper Circle K och Rscued två nya produkter, en wrap med rödbetshummus och en yoghurt med äppelkräm, som säljs på Circle K:s stationer.
Nu lanseras en wrap med rödbetshummus och en yoghurt med äppelkräm hos Circle K. Såväl rödbetorna som äpplena i de nya produkterna har räddats från att bli svinn tack vare ett nytt samarbete med Rscued.
”Att kasta mat är vansinne, och därför är vi så glada att vi tillsammans med vänner som Rscued kan bidra till minskat matsvinn. Detta är ett lysande exempel på hur man med lite kreativitet kan skapa mervärde i råvaror som hamnat vid sidan av normala flöden. Att det dessutom smakar riktigt gott är givetvis en viktig pusselbit för att kunna sälja maten, och det smakar exakt lika gott som det låter”, säger Fanny Nordström, Category Manager cold food på Circle K.
Rscued startades 2015 i Helsingborg och räddar frukt och grönsaker genom att tillverka juice, smoothies, chips och rödbetshummus. Det lilla som blir över komposteras och blir till vegansk blomjord.
”Att rädda frukt och grönt kräver flexibilitet, man vet aldrig riktigt när och vad det är som kommer in. Ibland är det stötskadade äpplen eller så dyker det upp 36 ton kokta rödbetor som ska slängas på grund av låg efterfrågan under pandemin. För att lyckas behöver man vara snabbfotad och öppen för att våga prova nytt. Det känns så kul att Circle K vill lansera två räddade produkter ihop med oss, nu kan vi rädda ännu mer frukt och grönsaker”, säger Truls Christenson, VD på Rscued.