Mycorena samarbetar med danskt start up-företag

PUBLICERAD: 4 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Mycorena har startat ett samarbete med det danska startup-företaget Tempty Foods, som utvecklar nya livsmedel baserade på mykoprotein. Samarbetet har resulterat i den nya produkten Tempty, som förväntas lanseras i Danmark under hösten.

Svenska Mycorena producerar mykoproteinet Promyc, som kan användas som ingrediens i en rad livsmedel. Mycorena utvecklar inte själv några färdiga produkter utan satsar i stället på samarbeten med innovativa start up-företag, som danska Tempty Foods.

”Det är viktigt för startup-företag att hitta partners som förstår deras utmaningar. Att vi själva gick igenom en liknande resa för inte så länge sedan hjälper oss att förstå och stödja deras mål och behov”, säger Mycorens VD och grundare Ramkumar Nair.

Tempty Foods bildades av de tre entreprenörerna Ana Pejic, Cecilie Engvang Lund och Martina Lokajova vid Danmarks Tekniske Universitet (DTU) 2021. De har utvecklat ett nytt alternativ till tofu och kött, Tempty, genom att blanda Promyc med andra växtbaserade ingredienser.

Enligt Tempty Foods medgrundare Ana Pejic efterfrågar många konsumenter en bättre textur och smak på växtbaserade livsmedel. Hon säger att med Promyc som huvudingrediens får Tempty just den textur och umamismak som konsumenterna saknar.

Målsättningen är att Tempty ska lanseras på den danska marknaden under tredje kvartalet 2022.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58