Hon blir ny sortiments- och inköpsdirektör på Ica

PUBLICERAD: 3 augusti 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Jenny Eriksson tillträder som sortiments- och inköpsdirektör på Ica den 1 september.

Jenny Eriksson har utnämnts till ny sortiments- och inköpsdirektör på Ica Sverige. Hon har arbetat inom Ica Gruppen sedan 2010 och kommer närmast från rollen som sortiments- och inköpsdirektör för Apotek Hjärtat, som hon har haft sedan 2019.

Jenny Eriksson har mer än 20 års erfarenhet av detaljhandeln och har, före sin nuvarande roll som sortiments- och inköpsdirektör för Apotek Hjärtat, haft flera seniora befattningar inom butik och försäljning samt sortiment och inköp i Ica Sverige. Hon har även tidigare arbetat som managementkonsult med fokus på detaljhandel, telekom och konsumentprodukter.

”Jag brinner för sortiment- och inköpsfrågor och Ica är ett företag som jag länge har tyckt mycket om – uppdraget kändes som ett naturligt nästa steg. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor vidareutveckla Icas kunderbjudande och förstärka vår position som marknadsledare”, säger Jenny Eriksson.

Jenny Eriksson tillträder tjänsten den 1 september och ersätter Andreas Sbrodiglia som lämnar sin anställning den 31 augusti.

”Jenny har en genuin och lång erfarenhet av Ica och har haft en viktig roll i Apotek Hjärtats utveckling under de senaste åren. Hon var även tidigare en mycket uppskattad ledare inom sina olika roller på Ica Sverige, och jag är mycket glad över att kunna välkomna henne tillbaka”, säger Anders Svensson, VD på Ica Sverige.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Svenskarna nyfikna på odlat kött

Över hälften av svenskarna är öppna för att prova odlat kött, enligt en ny rapport.
CC-BY New Age Meats

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Ljusare läge för svensk livsmedelsproduktion

Under årets första kvartal bröt svensk livsmedelsindustri en 18 månader lång period av minskande försäljning och lönsamhet.
carl_eckerdal_1_web

Missvisande rapportering om glasspriser

Flera medier rapporterar om ökade glasspriser, men priset på glass har inte ökat mer än vad den genomsnittliga livsmedelskassen har gjort.
10754 Ice Dream SaltKaramell