Vodka Soda Pride Edition från SKNY BTCH

PUBLICERAD: 23 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


För att hylla Pridefiranden runt om i landet och Pridemånaden lanserar SKNY BTCH Vodka Soda en Pride Edition HBTQIA+ i Systembolagets beställningssortiment i smakerna blodapelsin och päron.

”SKNY BTCH blev direkt från start en mycket populär dryck inom HBTQIA+ och vi har fått många positiva reaktioner på de tidigare smakerna hallon, citron och mango som idag finns på Systembolaget och flera gayställen. När vi blev tillfrågade om att göra en hyllning till olika Pridefiranden runt om i landet med en Pride Edition så sa vi självklart ja”, säger Nina Saving, grundare och ägare av SKNY BTCH.

Blodapelsin har en fruktig smak med inslag av blodapelsin. Päron har en fruktig smak med liten sötma med inslag av päron och lime. Serveras vid 6 – 8°C som sällskapsdryck eller till det dukade bordet med rätter av fisk, kyckling, eller till sallader. Dryckerna har en alkoholhalt på 4,5% och släpps på Systembolaget lagom till midsommarhelgen.

”Vodka Soda ingår i produktsegmentet “Hard Selzers” som är den dryckestrenden som fullkomligt exploderat och dominerar i USA särskilt hos yngre och hälsomedvetna. Trenden har kommit smygande till Sverige. Vi tror att det snart kommer att slå stort här där så många älskar bubbelvatten året om”, säger Nina Saving.

SKNY BTCH Vodka Soda är gjord på ren vodka vilket gör den mildare och renare i smaken än många andra liknande öl- och vinbaserade drycker. Den är vegansk, glutenfri, sockerfri, består av naturliga aromer och innehåller endast 27 kcal per 100 ml.

”Vi vill inte säga att vodka och soda är hälsosamt, men vi kan säga att det är en fräsch dryck med lite sting för den som vill ha en lägre alkoholhalt utan onödiga kalorier, socker och kolhydrater”, säger Nina Saving.

1 krona av varje såld flaska från Pride Edition går till hbtqi-organisationer i Ukraina
Den allmänna inställningen mot hbtqi-personer i landet var redan innan kriget negativ. Även om det i Ukraina finns en diskrimineringslag som inkluderar sexuell läggning och könsidentitet, och det inte finns några lagar som aktivt diskriminerar hbtqi-personer, är situationen för hbtqi-personer i landet svår. Rättsväsendet utreder sällan hatbrott. Savings Mat & Dryck AB skänker därför 1 krona för varje såld flaska till förmån för hbtqi-personer och hbtqi-organisationer i Ukraina.

Familjeföretaget Savings Mat och Dryck AB tillverkar, distribuerar och marknadsför SKNY BTCH Vodka Soda. Drycken tillverkas på Värmdö i Stockholms skärgård.

SKNY BTCH Pride Edition Blood Orange med artikelnummer 57536 och SKNY BTCH Pride Edition Pear med artikelnummer 57504 har en alkoholhalt på 4,5%, kommer i en glasflaska om 330 ml, finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 27,90 kronor.

 

Läs vidare

Benbuljong on-the-go vinner Framtidens korv 2023

Nu lanseras BROTHY benbuljong på PBX .
Brothy - vinnare av Framtidens korv

Svegro lanserar mikroörter och krasse

Svegro startar egen odling av mikroörter och krasse på Färingsö utanför Stockholm.
Mikrogrönt Svegro

Sommarsnacks från Estrella: Frisk lime och sweet chili

Sourcream & Lime och Linschips Sweet Chili är årets tillfälliga chipsnyheter.
MicrosoftTeams-image (1)

Fazer testlanserar kakaofri konfektyrkaka

Fazer Taste the Future är en växtbaserad, kakaofri konfektyrkaka av mältad råg.
fazer

Senaste nytt

Hammars Bryggeri köper Karlstad Dryckesfabrik

Hammars Bryggeri utökar kapaciteten genom ytterligare förvärv.
hammars

Benbuljong on-the-go vinner Framtidens korv 2023

Nu lanseras BROTHY benbuljong på PBX .
Brothy - vinnare av Framtidens korv

Malmö nästa för turnerande Kött & Chark SM

Slagthuset i Malmö blir mötesplatsen för nästa Kött & Chark SM 2024.
magnus nilsson

Svegro lanserar mikroörter och krasse

Svegro startar egen odling av mikroörter och krasse på Färingsö utanför Stockholm.
Mikrogrönt Svegro