Vodka Soda Pride Edition från SKNY BTCH

PUBLICERAD: 23 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


För att hylla Pridefiranden runt om i landet och Pridemånaden lanserar SKNY BTCH Vodka Soda en Pride Edition HBTQIA+ i Systembolagets beställningssortiment i smakerna blodapelsin och päron.

”SKNY BTCH blev direkt från start en mycket populär dryck inom HBTQIA+ och vi har fått många positiva reaktioner på de tidigare smakerna hallon, citron och mango som idag finns på Systembolaget och flera gayställen. När vi blev tillfrågade om att göra en hyllning till olika Pridefiranden runt om i landet med en Pride Edition så sa vi självklart ja”, säger Nina Saving, grundare och ägare av SKNY BTCH.

Blodapelsin har en fruktig smak med inslag av blodapelsin. Päron har en fruktig smak med liten sötma med inslag av päron och lime. Serveras vid 6 – 8°C som sällskapsdryck eller till det dukade bordet med rätter av fisk, kyckling, eller till sallader. Dryckerna har en alkoholhalt på 4,5% och släpps på Systembolaget lagom till midsommarhelgen.

”Vodka Soda ingår i produktsegmentet “Hard Selzers” som är den dryckestrenden som fullkomligt exploderat och dominerar i USA särskilt hos yngre och hälsomedvetna. Trenden har kommit smygande till Sverige. Vi tror att det snart kommer att slå stort här där så många älskar bubbelvatten året om”, säger Nina Saving.

SKNY BTCH Vodka Soda är gjord på ren vodka vilket gör den mildare och renare i smaken än många andra liknande öl- och vinbaserade drycker. Den är vegansk, glutenfri, sockerfri, består av naturliga aromer och innehåller endast 27 kcal per 100 ml.

”Vi vill inte säga att vodka och soda är hälsosamt, men vi kan säga att det är en fräsch dryck med lite sting för den som vill ha en lägre alkoholhalt utan onödiga kalorier, socker och kolhydrater”, säger Nina Saving.

1 krona av varje såld flaska från Pride Edition går till hbtqi-organisationer i Ukraina
Den allmänna inställningen mot hbtqi-personer i landet var redan innan kriget negativ. Även om det i Ukraina finns en diskrimineringslag som inkluderar sexuell läggning och könsidentitet, och det inte finns några lagar som aktivt diskriminerar hbtqi-personer, är situationen för hbtqi-personer i landet svår. Rättsväsendet utreder sällan hatbrott. Savings Mat & Dryck AB skänker därför 1 krona för varje såld flaska till förmån för hbtqi-personer och hbtqi-organisationer i Ukraina.

Familjeföretaget Savings Mat och Dryck AB tillverkar, distribuerar och marknadsför SKNY BTCH Vodka Soda. Drycken tillverkas på Värmdö i Stockholms skärgård.

SKNY BTCH Pride Edition Blood Orange med artikelnummer 57536 och SKNY BTCH Pride Edition Pear med artikelnummer 57504 har en alkoholhalt på 4,5%, kommer i en glasflaska om 330 ml, finns i Systembolagets beställningssortiment och kostar 27,90 kronor.

 

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado