Krav rekryterar växtfysiolog

PUBLICERAD: 21 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Krav har rekryterat växtfysiologen Robert Dinwiddie till en tjänst som marknads- och regelutvecklare inom affärsområdet lantbruk, med särskilt fokus på växtodling. Han kommer från en tjänst som rådgivare på Jordbruksverket, där han arbetade med integrerat växtskydd.

Robert Dinwiddie har studerat växtfysiologi vid Edinburgh universitet. När han kom tillbaka till Sverige gjorde hans intresse för ekologisk odling att han fortsatte studera agroekologi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

”Vi är mycket nöjda med att ha Robert Dinwiddie här hos oss. Han har bred kompetens, ett helhetstänkande när det gäller växtodling och har arbetat nära lantbrukare. Detta är till stor nytta för Krav”, säger Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV.

Integrerat växtskydd innebär att man i första hand använder förebyggande metoder och ser kemisk bekämpning som en sista utväg. Tillsammans med ekologiskt lantbruk är integrerat växtskydd exempel på praktiska tillämpningar av agroekologi, där ett helhetsperspektiv på lantbruket är viktigt.

”Jag har alltid ansett att ekologisk odling är det mest hållbara sättet att odla på. Krav-märkt mat odlad i Sverige är både hållbar och närproducerad och har fler mervärden än EU-ekologisk mat”, säger Robert Dinwiddie.

Han ska även jobba med marknadsfrågor kring växtodling.

”Det blir inte svårt att sälja in Krav – det är ett mycket välkänt varumärke. Det är viktigt att Krav fortsätter att vara en hållbarhetsmärkning som gör skillnad, säger Robert Dinwiddie.

Senaste nytt

Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Nötkött, kyckling och hamburgare är vad svenskarna helst lägger på grillen i sommar – och allra helst ska det vara svenskt.
86cfaf17-34cf-49c1-a7da-e9f8f21d811f-w_960
Svenskarna vill grilla svenskt kött i sommar

Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Yara International och Improvin’ har ingått ett partnerskap för att hjälpa livsmedelsföretag att mäta och minska sina utsläpp från jordbruket.
Cover image
Samarbete ska minska jordbrukets klimatavtryck

Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Kaffeost som produceras i Norrbotten, Västerbotten, Lappland, Jämtland, Härjedalen och Ångermanland får skyddad ursprungsbeteckning i EU.
Kaffeost_foto_Gide_get
Kaffeost får skyddad ursprungsbeteckning i EU

Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Fazer har tidigare presenterat handgjorda kakaofria produkter med mältad råg i stället för kakao. Nu tas steget mot fullskalig fabriksproduktion.
fazer
Fazers kakaofria bar nu i fullskalig produktion

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0
Ridderheims byter design på hela sortimentet

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx
Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan
Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx
Plastpåseskatten försvinner vid nyår