Krav rekryterar växtfysiolog

PUBLICERAD: 21 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Krav har rekryterat växtfysiologen Robert Dinwiddie till en tjänst som marknads- och regelutvecklare inom affärsområdet lantbruk, med särskilt fokus på växtodling. Han kommer från en tjänst som rådgivare på Jordbruksverket, där han arbetade med integrerat växtskydd.

Robert Dinwiddie har studerat växtfysiologi vid Edinburgh universitet. När han kom tillbaka till Sverige gjorde hans intresse för ekologisk odling att han fortsatte studera agroekologi vid Sveriges lantbruksuniversitet i Alnarp.

”Vi är mycket nöjda med att ha Robert Dinwiddie här hos oss. Han har bred kompetens, ett helhetstänkande när det gäller växtodling och har arbetat nära lantbrukare. Detta är till stor nytta för Krav”, säger Jonas Carlberg, affärsområdeschef lantbruk på KRAV.

Integrerat växtskydd innebär att man i första hand använder förebyggande metoder och ser kemisk bekämpning som en sista utväg. Tillsammans med ekologiskt lantbruk är integrerat växtskydd exempel på praktiska tillämpningar av agroekologi, där ett helhetsperspektiv på lantbruket är viktigt.

”Jag har alltid ansett att ekologisk odling är det mest hållbara sättet att odla på. Krav-märkt mat odlad i Sverige är både hållbar och närproducerad och har fler mervärden än EU-ekologisk mat”, säger Robert Dinwiddie.

Han ska även jobba med marknadsfrågor kring växtodling.

”Det blir inte svårt att sälja in Krav – det är ett mycket välkänt varumärke. Det är viktigt att Krav fortsätter att vara en hållbarhetsmärkning som gör skillnad, säger Robert Dinwiddie.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado