Hammars Bryggeri lanserar naturens egen energidryck

PUBLICERAD: 21 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Björksav är en helt naturlig dryck som skördas några få veckor varje vår, strax innan björkarna knoppar. Ett litet hål borras i trädstammen ur vilket saven sedan sakta kan droppa ned i en flaska. Till den tappade saven tillsätts ekologisk juice, en gnutta hemkokt sockerlag för smakens skull och kolsyra. 95 procent av innehållet är ren Björksav och drycken är helt fri från konserveringsmedel.

 ”Vi släpper inledningsvis två varianter – en med citronjuice och en med tranbärsjuice. Smaken är helt fantastiskt fräsch och de innehåller mindre än hälften av kalorierna jämfört med läsk”, berättar Hammars Bryggeris VD Robert Henrysson.

”Vi såg den enorma utveckling som funktionsdryckerna har haft på den svenska marknaden, men ville inte haka på tåget med tillsatser och koffein. När vi hittade möjligheten att lansera Björksav på bred front insåg vi att vi kunde ge oss in på marknaden från en ny vinkel: Naturen har skapat sin egen ”energi- och hälsodryck”. Det enda vi behövde göra var att addera lite smakkärlek och göra denna exklusiva dryck tillgänglig för den breda publiken!”

Familjebryggeriet inleder nu försäljningen av Björksav Tranbär och Björksav Citron på bryggeriet och caféet i Hammar, samt i utvalda butiker och restauranger.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland