Björksav är en helt naturlig dryck som skördas några få veckor varje vår, strax innan björkarna knoppar. Ett litet hål borras i trädstammen ur vilket saven sedan sakta kan droppa ned i en flaska. Till den tappade saven tillsätts ekologisk juice, en gnutta hemkokt sockerlag för smakens skull och kolsyra. 95 procent av innehållet är ren Björksav och drycken är helt fri från konserveringsmedel.
”Vi släpper inledningsvis två varianter – en med citronjuice och en med tranbärsjuice. Smaken är helt fantastiskt fräsch och de innehåller mindre än hälften av kalorierna jämfört med läsk”, berättar Hammars Bryggeris VD Robert Henrysson.
”Vi såg den enorma utveckling som funktionsdryckerna har haft på den svenska marknaden, men ville inte haka på tåget med tillsatser och koffein. När vi hittade möjligheten att lansera Björksav på bred front insåg vi att vi kunde ge oss in på marknaden från en ny vinkel: Naturen har skapat sin egen ”energi- och hälsodryck”. Det enda vi behövde göra var att addera lite smakkärlek och göra denna exklusiva dryck tillgänglig för den breda publiken!”
Familjebryggeriet inleder nu försäljningen av Björksav Tranbär och Björksav Citron på bryggeriet och caféet i Hammar, samt i utvalda butiker och restauranger.