Hammars Bryggeri lanserar naturens egen energidryck

PUBLICERAD: 21 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Björksav är en helt naturlig dryck som skördas några få veckor varje vår, strax innan björkarna knoppar. Ett litet hål borras i trädstammen ur vilket saven sedan sakta kan droppa ned i en flaska. Till den tappade saven tillsätts ekologisk juice, en gnutta hemkokt sockerlag för smakens skull och kolsyra. 95 procent av innehållet är ren Björksav och drycken är helt fri från konserveringsmedel.

 ”Vi släpper inledningsvis två varianter – en med citronjuice och en med tranbärsjuice. Smaken är helt fantastiskt fräsch och de innehåller mindre än hälften av kalorierna jämfört med läsk”, berättar Hammars Bryggeris VD Robert Henrysson.

”Vi såg den enorma utveckling som funktionsdryckerna har haft på den svenska marknaden, men ville inte haka på tåget med tillsatser och koffein. När vi hittade möjligheten att lansera Björksav på bred front insåg vi att vi kunde ge oss in på marknaden från en ny vinkel: Naturen har skapat sin egen ”energi- och hälsodryck”. Det enda vi behövde göra var att addera lite smakkärlek och göra denna exklusiva dryck tillgänglig för den breda publiken!”

Familjebryggeriet inleder nu försäljningen av Björksav Tranbär och Björksav Citron på bryggeriet och caféet i Hammar, samt i utvalda butiker och restauranger.

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado