Greenfood tecknar femårsavtal med Dagab värt 600 miljoner

PUBLICERAD: 16 juni 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Greenfood ingår ett femårsavtal med Dagab som leverantör av färska frukter och grönsaker, samt sköljda, skurna och förädlade produkter. Avtalet innebär att Greenfood börjar leverera varor från och med 1 januari 2023. Det totala värdet på det nya avtalet är närmare 600 miljoner kronor.

Greenfood och Dagab har tecknat ett nytt leverantörsavtal värt cirka 600 miljoner kronor. Avtalet är en följd av Dagabs förvärv av Bergendahls Food som Greenfood tidigare har varit leverantör till. Greenfood ska leverera frukter och grönsaker från sitt varumärke Daily Greens, men även produkter från sitt Fresh-Cut sortiment bestående av färska skurna grönsaker och frukter samt måltidslösningar.

”Greenfood gör det enklare för människor att äta nyttigt och hållbart genom att erbjuda hälsosamma genvägar. Det gäller hela vårt sortiment – från vår digitaliserade salladsbar Picadeli – till vårt nya food-to-go sortiment och våra förädlade frukter och grönsaker”, säger David von Laskowski, VD och koncernchef på Greenfood Group.

Läs vidare

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Senaste nytt

Livsmedelskonsumtionen: Mindre mjölk och mer kyckling

Svenskarnas mjölkkonsumtion har mer än halverats sedan 1980. Samtidigt har konsumtionen av fjäderfäkött mer än fyrdubblats
julrecept 3

Fler svenskar vill äta nyttigt på restaurang

Fler svenskar efterfrågar nyttigare restaurangmat men att få är beredda att betala för merkostnaden. Det visar rapporten FOOD-Barometer.
iStock-875478012

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker