Nu lanseras Grilloumi-burgaren, som är ett samarbete mellan Max Burgers och Fontana, även i dagligvarubutiker i hela landet.
I mars 2022 lanserades Grilloumi-burgaren på samtliga Max-restauranger i Sverige, Norge och Danmark. I samband med lanseringen bytte man ut halloumin mot norrländsk Grilloumi från Fontana – med 50 procent lägre klimatpåverkan än halloumin. Nu passar Max och Fontana på att byta ut halloumiburgaren i dagligvaruhandeln till svensk Grilloumi-burgare i hela landet.
”Jag tycker det är extra roligt när vi tar våra produkter ut i butik och låter gästerna få möjlighet att utforska nya smaker och kombinationer på egen hand. Genom att lansera Grilloumin i butik kan fler välja gröna alternativ till rött kött och samtidigt göra burgare som både smakar och gör gott – hemma i sitt eget kök”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.
Grilloumin har tillkommit genom ett nära samarbete mellan Max och Fontana. Resultatet är en grillost med avvägd sälta som är mindre syrlig än traditionell halloumi.
”Vi är så stolta och glada över att Max valt att arbeta med vår egen grillost Fontana Svensk Grilloumi, både i restaurangerna och som en egen ostburgare i butik”, säger Loizos Papadopoulos, VD på Fontana Food.
Till skillnad från halloumi, som görs på mjölk från ko, får och get, tillverkas Fontana Svensk Grilloumi enbart av komjölk. Resultatet är en något mindre syrlig, gräddig ost med balanserad sälta. Osten tillverkas hos Norrmejerier i Umeå efter Fontanas familjerecept och finns att köpa på Citygross, Ica, Willys och Hemköp i Sverige.