Max och Fontana lanserar Grilloumi-burgare i butik

PUBLICERAD: 31 maj 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu lanseras Grilloumi-burgaren, som är ett samarbete mellan Max Burgers och Fontana, även i dagligvarubutiker i hela landet.

I mars 2022 lanserades Grilloumi-burgaren på samtliga Max-restauranger i Sverige, Norge och Danmark. I samband med lanseringen bytte man ut halloumin mot norrländsk Grilloumi från Fontana – med 50 procent lägre klimatpåverkan än halloumin. Nu passar Max och Fontana på att byta ut halloumiburgaren i dagligvaruhandeln till svensk Grilloumi-burgare i hela landet.

”Jag tycker det är extra roligt när vi tar våra produkter ut i butik och låter gästerna få möjlighet att utforska nya smaker och kombinationer på egen hand. Genom att lansera Grilloumin i butik kan fler välja gröna alternativ till rött kött och samtidigt göra burgare som både smakar och gör gott – hemma i sitt eget kök”, säger Jonas Mårtensson, chefskock på Max Burgers.

Grilloumin har tillkommit genom ett nära samarbete mellan Max och Fontana. Resultatet är en grillost med avvägd sälta som är mindre syrlig än traditionell halloumi.

”Vi är så stolta och glada över att Max valt att arbeta med vår egen grillost Fontana Svensk Grilloumi, både i restaurangerna och som en egen ostburgare i butik”, säger Loizos Papadopoulos, VD på Fontana Food.

Till skillnad från halloumi, som görs på mjölk från ko, får och get, tillverkas Fontana Svensk Grilloumi enbart av komjölk. Resultatet är en något mindre syrlig, gräddig ost med balanserad sälta. Osten tillverkas hos Norrmejerier i Umeå efter Fontanas familjerecept och finns att köpa på Citygross, Ica, Willys och Hemköp i Sverige.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado