Lydén Distillery lanserar sin första Akvavit

PUBLICERAD: 24 maj 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Lydén Distillery Akvavit är en modern tolkning av klassisk svensk akvavit med traditionella smaker från kummin, dillfrö och malört. Sin nyskapande ton får den från utvalda ekologiska växter och bär.

Efter nästan sex månaders experimenterande buteljerades de första flaskorna, som från och med den 23 maj finns tillgängliga via Systembolagets beställningssortiment.

”Vi är stolta över att äntligen få presentera vårt senaste tillskott i familjen – Akvavit. Det är en otroligt spännande produkt med klassiska och unika smakkombinationer”, säger Emil Lydén, Master Distiller och grundare.

”När vi skapade Akvavit hade jag en idé om smaksättningen och min far Roger en annan och det var första gången som vi var oense om hur något skulle smaka. En kväll fick jag idén om att blanda samman våra destillat och smaken blev perfekt.”

Lydén Distillery Akvavit är den första produkten som destilleriet lanserar som inte är en gin och tar plats i deras ordinarie produktportfölj tillsammans med deras fyra prisbelönta olika sorters gin.

Läs vidare

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.