Convini förvärvar HelloFreshGo i Tyskland

PUBLICERAD: 23 maj 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Mats Palmquist är VD på Convini.

Svenska Convini, som levererar obemannade måltidsbutiker och kaffelösningar till arbetsplatser, förvärvar HelloFreshGo i Tyskland. Convini etablerade sig redan 2019 i Tyskland genom förvärvet av startupbolaget How I Like och har idag över 100 måltidsbutiker i Berlin med omnejd. 

Förvärvet av den största konkurrenten i Tyskland, HelloFreshGo, är ett steg i Convinis internationella expansion och bolaget blir i och med affären också marknadsledande i Tyskland. Convini går från dagens dryga 100 obemannade måltidsbutiker i Berlin med omnejd till över 300 enheter över stora delar av landet med initialt fokus på Köln, Düsseldorf, Hamburg och Berlin.

”Tyskland är en strategisk marknad för oss och förvärvet av HelloFreshGo är en viktig del av våra expansionsplaner. Detta är ett stort steg för vår vidare etablering i Tyskland”, säger Mats Palmquist, VD på Convini.

Just nu sker en strukturomvandling i arbetslivet till följd av pandemin och convenience-sektorn i Tyskland har stor utvecklingspotential, särskilt på arbetsplatser.

Familjeföretaget Convini grundades för över 25 år sedan och är idag ledande på den svenska och europeiska marknaden med flest obemannade måltidsbutiker på arbetsplatser av alla aktörer. Förvärvet ligger i linje med den strategiska plan som antogs 2018 om att göra Convini till ett miljardbolag och den ledande aktören i Europa.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Grandiosa utmanar hämtpizzan med "hempizza"

Grandiosas nya koncept "Hela Sveriges hempizza" ska få fler att välja fryst pizza som äts nygräddad i hemmet.
GRAN 10 pack

Nu går det att panta chipspåsen och duschtvålen

Orkla Confectionery & Snacks Sverige och Orkla Care Sverige inleder ett samarbete med återvinningsappen Bower.
olw bower

Matsmart erbjuder företag att prenumerera på snacks

Matsmart lanserar prenumerationstjänsten "Sveriges smartaste fika" i tre olika storlekar för arbetsplatser med olika antal anställda.
RIKSM�TETS �PPNANDE 2018

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs