Zèta x Nespresso: Nu lanseras sneakers på återvunnet kaffe

PUBLICERAD: 10 maj 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Kaffetillverkaren Nespresso har tillsammans med skovarumärket Zèta tagit framskorna RE:GROUND, där detaljer på skorna görs av återvunnen kaffesump. Det återvunna kaffet som används kommer direkt från Nespressos egna program för återvinning av kaffekapslar. Med RE:GROUND vill Nespresso bidra till att öka medvetenheten och intresset för cirkulär hållbarhet.

Som ett led i Nespressos hållbarhetsarbete lanseras nu skorna RE:GROUND i en limiterad upplaga. Varje par RE:GROUND-skor innehåller återvunnen kaffesump motsvarande tolv koppar espresso som integrerats i detaljer av veganskt läder samt i sulorna. Kaffesumpen kommer från Nespressos egna program för återvinning. Resterande delar av skon består av 80% återvunna och hållbara material.

Skorna är framtagna tillsammans med det franska skovarumärket Zèta, som grundats av Laure Babin med ambitionen att erbjuda skor med netto noll klimatavtryck. Intresset för hållbara varumärken har ökat enormt de senaste åren och Laure såg en avsaknad av miljövänliga skor.

”Min vision för Zèta var att skapa snygga sneakers för den miljömedvetna modeälskaren. För denna skokollektion tillbringade våra tygskapare på Tintex åtta månader med att fullända det innovativa veganska konstläder som tillverkas av återvunnen kaffesump”, säger Laure Babin, VD och grundare av Zèta.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning

Nespressokapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Nespressokapslar återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso Boutique. Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar.

Den begränsade upplagan av RE:GROUND säljs exklusivt på zeta-shoes.com, och är tillgänglig så långt lagret räcker.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.