Gevalias "Farmers Initiative" stödjer lokala kaffebönder

PUBLICERAD: 27 april 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Gevalia lanserar en ny kaffeserie kallad Farmers Initiative. För varje sålt paket donerar Gevalia två kronor direkt till sina hållbarhetsprojekt i Honduras och Peru. Farmers Initiative finns i två olika smaker, en brasiliansk mellanrostad och en honduransk lätt mörkrostad variant. Både varianterna görs 100 procent Arabicabönor odlade i Honduras och Brasilien. De är Rainforest Alliance-certifierade och finns både som hela bönor och som bryggkaffe. Allt kaffe produceras i Gävle.

Farmers Initiative Honduras är lätt mörkrostad med en komplex och nyanserad smak. Den har en elegant balans mellan mild syrlighet och behaglig sötma. Farmers Initiative Brazil är en mellanrost för en len och delikat smak, med noter av nötter och lätt syrlighet.

Gevalias hållbarhetsprojekt i Honduras berör kaffeodlingsregionerna Copan, Intibuca, Lempira och Ocotopeque. Projektet är utformat efter input från det lokala samhället och har fokus på tre nyckelområden: utbildning för kvinnor och ungdomar, tillgång till rent dricksvatten samt solenergi.

Det peruanska hållbarhetsprojektet verkar i kaffeodlingsregionen Moyomamba. Donationer från Farmers Initiatives försäljning bidrar till utrustning, utbildning och tekniskt stöd som i sin tur ökar kaffeböndernas vinst.

”Det känns väldigt bra att tillsammans med våra konsumenter bidra till en förbättrad levnadsstandard för kaffebönderna i Honduras och Peru. Donationerna bidrar till en effektivare kaffeodling och därmed ökad inkomst för kaffebönderna. Utöver inkomst kommer donationerna direkt att bidra till ökad inkludering för kvinnor och ungdomar samt totalt sett förbättra levnadsstandarden i regionerna. På Gevalia är vi angelägna om att öka levnadsstandarden för alla kaffebönder genom att engagera oss i hållbara och långsiktiga mål och initiativ, där Gevalia Farmers Initiative är en viktig pusselbit”, säger Christian Linde, General Manager Nordics på JDE Peet’s, som är Gevalias moderbolag.

Mer information om Gevalia Farmers Initiative finns här

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado