HiPPs ekologiska barnmat märks som klimatpositiv

PUBLICERAD: 13 april 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Det tyska familjeföretaget HiPP har producerat ekologisk barnmat sedan 65 år tillbaka. Nu tar företaget nästa steg genom att lansera världens första klimatpositiva barnmatsburkar.

Lanseringen av de klimatpositiva barnmatsburkarna är första steget mot att 2025 vara ett helt klimatpositivt företag, berättar HiPPs VD Stefan Hipp:

”Att skydda klimatet är vår tids största utmaning. Som familjeföretag och barnmatstillverkare har vi ett särskilt ansvar mot de kommande generationerna. Vi leder vägen framåt nu och vill vara ett klimatpositivt företag 2025. Vi vill ge tillbaka mer till miljön än vad vi tar ifrån den. Vår klimatpositiva märkning på etiketten gör det enkelt för konsumenten att se det extra värde som våra barnmatsburkar tillför.”

HiPP har beräknat de klimatpåverkande utsläppen i hela värdekedjan för sina barnmatsburkar, från odling, bearbetning, förpackning och transporter hela vägen till återförsäljarnas lager, enligt GHG-protokollet (Greenhouse Gas Protocol). Där det är möjligt minskas utsläppen och de som inte kan undvikas kompenseras genom klimatkompensationsprojekt och inköp av VCS krediter. Klimatberäkningen verifieras och kontrolleras av TÜV Nord enligt TÜV NORD Climate Change Standard TN-CC-020 och resultatet tredjepartscertifieras av TÜV Nord.

HiPP är världens största tillverkare av ekologiska barnmatsprodukter med huvudkontor i tyska Pfaffenhofen. Familjen Hipp har ägt och drivit företaget i fyra generationer och det drivs idag av Stefan Hipp.

Mer information finns på HiPPs hemsida

Läs vidare

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Senaste nytt

Kale Foods lanserar Juicy Marbles i Sverige

Kale Foods är distributör för Juicy Marbles växtbaserade produkteri Sverige.
IMG-4737

Axfoundation vinner Livsmedelspriset 2023

Livsmedelspriset 2023 går till Axfoundation som arbetar för ett mer hållbart samhälle.
Axfoundation_Livsmedelspriset_LivsmedelIFokus1024x768

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1