Carlsberg lanserar exklusivt jubileumsöl i begränsad upplaga

PUBLICERAD: 7 april 2022
UPPDATERAD: 21 februari


175 år av pionjäranda, nyfikenhet och outsläcklig törst efter utveckling. Carlsbergs historia bygger på en lång tradition av innovation och en vilja att med forskning utveckla konsten att brygga öl. För att fira Carlsbergs 175-års-jubileum lanseras nu Anniversary Beer, en exklusiv Brut Beer med smak av yuzu, grapefrukt och rosenvatten.

Från ett litet lokalt hantverksbryggeri i Köpenhamn till kommersiellt bryggeri med världens första industriella forskningslaboratorium. Carlsberggrundaren J.C Jacobsens resa från hemmabryggare till framgångsrik ölvisionär placerade tidigt både honom och Carlsbergs bryggeri på kartan för forskning och innovation. Inte minst genom upptäckten av den rena lagerjästen, ”Saccharomyces Carlsbergensis”, och utvecklingen av PH-skalan.

I år är det 175 år sedan Jacobsen påbörjade Carlsbergs resa. Hans pionjäranda har under alla dessa år inspirerat efterföljande bryggmästare att fortsätta utveckla världens förmodligen godaste öl. För att fira Carlsbergs 175-års-jubileum lanseras nu en exklusiv Brut Beer i limiterad upplaga – Anniversary Beer.

”På Carlsberg strävar vi hela tiden efter att utvecklas för att kunna erbjuda nya och förbättrade smakupplevelser. Tanken bakom jubileumsölet var att skapa en elegant öl långt från de många humlebomberna. En lite annorlunda öl för speciella tillfällen”, säger bryggmästare Helena da Silva Friis från Carlsbergs Forskningslaboratorium.

Anniversary Beer är en låghumlad Brut Beer brygd med vetemalt, och därefter fermenterad med Montrachet-jäst. Resultaten är ett unikt, aromatiskt och krispigt öl med tydliga mineraltoner och inslag av grapefrukt, yuzu och rosenvatten.

”Med Anniversary Beer vill vi hylla vår anfader och alla efter honom som har verkat för att utveckla konsten att brygga öl. Ölet är komplext att brygga, men med dess subtila och balanserade smaker välkomnande för finsmakaren såväl som novisen”, avslutar Helena Friis.

Anniversary Beer kommer i en upplaga om 2000 flaskor och säljs på Systembolaget med start 22 april.

 

Läs vidare

Lydén Distillery lanserar färdigblandad Dry Martini

Drajja är en färdigblandad Dry Martini på flaska från hantverksdestilleriet Lydén Distillery.
drajja

Froosh lanserar tre smoothies i fruktiga smaker

Froosh lanserar en trio av fruktiga smoothies i större förpackning på 750 ml.
Froosh

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado