Han blir ny Sverigechef på Löfbergs

PUBLICERAD: 1 april 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Fredrik Nilsson blir ny Sverigechef på Löfbergs. Uppdraget är att driva den fortsatta utvecklingen och tillväxten på Löfbergs hemmamarknad. Foto: Robert Nygren

Fredrik Nilsson har utsetts till Sverigechef på Löfbergs. Han har jobbat som CFO på kafferosteriet sedan sommaren 2018 och var under 2020/2021 tillförordnad VD och koncernchef. Fredrik Nilsson kommer även fortsättningsvis att vara en del av Löfbergs koncernledning.

Fredriks Nilsson uppdrag blir att driva på Löfbergs fortsatta utveckling och tillväxt i Sverige.

”Det handlar dels om att vårda positionen som marknadsledare när det gäller försäljningen till hotell, restauranger och caféer, dels om att växla upp ytterligare inom dagligvaruhandeln”, säger Anders Fredriksson, VD och koncernchef på Löfbergs.

Kafferosteriet Löfbergs grundades 1906 och är idag verksamt på ett tiotal kärnmarknader i norra Europa. Löfbergs produktionen motsvarar 10 miljoner koppar kaffe om dagen, av dessa säljs drygt hälften i Sverige.

”Löfbergs är ett anrikt och välkänt varumärke och jag är övertygad om att vi har stor potential att få ännu fler att upptäcka oss och vårt goda kaffe. Det blir min och mina kollegors främsta uppgift framöver, säger Fredrik Nilsson.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58