Svenskt Strösocker har fått en ny mer svensk design

PUBLICERAD: 31 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Illustrationen på Dansukkers nya förpackning är gjord av illustratören Klas Fahlén. Inspirationen kommer från skånska gårdar där sockerbetorna odlas.

Nu lanserar Dansukker en ny design på Svenskt Strösocker för att förtydliga det svenska ursprunget. Strösockret kommer från svenska sockerbetor som huvudsakligen är odlade i Skåne.

Trots att varumärket heter Dansukker är det bara svenskt strösocker i påsen. Nu har Dansukker tagit fram en ny design på sitt Från Sverige-märkta strösocker för att göra det lättare att välja svenskt. Idag produceras allt svenskt strösocker hos Dansukkers sockerbruk i Örtofta, som är Sveriges enda sockerbruk.

”Vi har våra rötter och vårt ursprung här i Sverige och en stark koppling till svenska konsumenter. Vår nya design på strösockerförpackningen har vi tagit fram för att förstärka just det och underlätta för konsumenterna att välja svenskt. För vårt strösocker är nämligen det enda svenska på marknaden”, säger Pernilla Wennerberg, marketing manager på Dansukker.

Svenska sockerfakta:
• För att göra 2 kilo strösocker går det åt 16 kilo sockerbetor
• Det tar 12 timmar att utvinna socker från en sockerbeta.
• I Sverige finns cirka 1 000 lantbrukare som odlar sockerbetor.
• Sverige är idag självförsörjande på socker.

Läs vidare

Packnews nr 5 - gratisläsning om Scanpack

Packnews nr 5 är en annorlunda utgåva ur flera aspekter. Tidningen finns bara i digitalt format, kan läsas kostnadsfritt och handlar enbart om Scanpack 2024.
Packnews-5_24-mailchimp-header

Ridderheims byter design på hela sortimentet

Under hösten har Ridderheims inläggningar och plockbrickor fått ny design. Nu övergår även Ridderheims ölkorv till den nya designen.
ridder0

Mindre växthusgaser med plastförpackningar än med alternativen

En ny brittisk rapport visar att de viktigaste alternativen till plastförpackningar "släpper ut mer växthusgaser" i de flesta fall.
co2

Konsumenterna föredrar pappersbaserade förpackningar

Den senaste konsumentenkäten Trend Tracker Survey 2023 från Two Sides Europe visar att konsumenter föredrar pappersbaserade förpackningar.
låda på transportx

Senaste nytt

Husmanskosten får sin egen dag

Den 26 februari har utsetts till Husmanskostens dag. Initiativtagare är Pontus Frithiof, tillsammans med White Guide och Gastronomiska Akademin
husmans

Svenskarnas intresse för bakning ökar

94 procent av svenskarna bakar minst en gång per år och 67 procent varje månad. Det visar Dr. Oetkers senaste Bakrapport.
dr oetker

Han är Smaksäkrast i livsmedelsbranschen

Sebastian Johansson, sensorikansvarig på Dagab, tog hem vinsten när den nya sensoriktävlingen Smaksäkrast avgjordes för första gången.
sebastian-_smaksakrast

Folkhälsa och svenska råvaror i fokus på årets Nobelmeny

2024 års Nobelmeny står med fötterna djupt i den svenska myllan. Kocken Jessie Sommarström överraskar med en lyxig fullkornsgröt av kornbulgur.
Mynewsdesk Jessie Sommarström