Nu lanserar Dansukker en ny design på Svenskt Strösocker för att förtydliga det svenska ursprunget. Strösockret kommer från svenska sockerbetor som huvudsakligen är odlade i Skåne.
Trots att varumärket heter Dansukker är det bara svenskt strösocker i påsen. Nu har Dansukker tagit fram en ny design på sitt Från Sverige-märkta strösocker för att göra det lättare att välja svenskt. Idag produceras allt svenskt strösocker hos Dansukkers sockerbruk i Örtofta, som är Sveriges enda sockerbruk.
”Vi har våra rötter och vårt ursprung här i Sverige och en stark koppling till svenska konsumenter. Vår nya design på strösockerförpackningen har vi tagit fram för att förstärka just det och underlätta för konsumenterna att välja svenskt. För vårt strösocker är nämligen det enda svenska på marknaden”, säger Pernilla Wennerberg, marketing manager på Dansukker.
Svenska sockerfakta:
• För att göra 2 kilo strösocker går det åt 16 kilo sockerbetor
• Det tar 12 timmar att utvinna socker från en sockerbeta.
• I Sverige finns cirka 1 000 lantbrukare som odlar sockerbetor.
• Sverige är idag självförsörjande på socker.