Lönneberga fortsätter satsningen på kyckling

PUBLICERAD: 16 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Lönneberga fortsätter sin satsning på kycklingsegmentet och lanserar våren 2022 sex produktnyheter i kategorierna pålägg, kyckling och korv. Nyheterna utökar det tidigare sortimentet av såväl naturella som färdigmarinerade färska kycklingprodukter, kycklingbacon och kycklingpålägg.

Vårens nyheter omfattar tre kycklinggrillkorvar, den helt nya påläggsprodukten kycklingmedvurst samt två marinerade produkter färdiga att lägga på grillen:

Lönneberga Kycklingmedvurst
En kycklingversion av den klassiska favoriten för mackan med den karakteristiska, lättrökta smaken och en mild syrlighet. Fetthalt 22 % (varav 7,1 % mättat fett).

Lönneberga Kycklinggrillkorv med örtagårdens persilja & ramslök
Smal grillkorv med smak av persilja och ramslök från lokala örtagårdar. Kötthalt: 82%

Lönneberga Kycklinggrillkorv med mejeriets lagrade ost & rostade rapsfrön
Smal grillkorv smaksatt med mellanlagrad ost från Götene och rostad raps från Västergötland. Kötthalt: 82%

Lönneberga Kycklinggrillkorv med rökeriets alspånsdimma & citrusfriska kryddor
Tjock grillkorv rökt med alspån från Skaraborg. Kötthalt: 83%

Lönneberga Kycklingspett Jalapeño & Vitlök
Bröstfiléspett med lagom mycket sting från jalapeño och vitlök.

Lönneberga Bröstfilé Ingefära & Koriander
Bröstfiléer i en asiatisk marinad av ingefära, koriander och lite chili.

Alla kycklingprodukter från Lönneberga görs av 100% svensk kyckling märkta med Svensk Fågels ”gula pippi”.

Senaste nytt

Easy to Use - Reumatikerförbundet lanserar märkning för lättöppnade produkter

Förpackningarnas öppningsbarhet, men även hanterbarhet, är frågor som stötts och blötts under alla år, egentligen ända sedan konsumentförpackningar såg dagen ljus i mitten på 1900-talet. Svåröppnat har alltid varit ett gångbart ord och så är det i många fall fortfarande. Nu lanserar Reumatikerförbundet en produktmärkning för förpackningar och produkter som testats och certifierats som Easy to use.
Easy to use pressx

Regenerativt brödprojekt: Kan en smörgås göra skillnad?

I ett nytt innovationsprojekt undersöks hur bröd kan bakas med grödor som främjar jordhälsa och biologisk mångfald – och dessutom smakar bättre.
DSC_0041

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ny trågförseglare för stora volymer från Ishida bygger på smart intelligens

Ishida Europe har introducerat en ny trågförslutare för livsmedelsindustrin, QX-800 som ger ökad kapacitet och hanterar prestanda- och effektivitetsutmaningar för trågförslutningsapplikationer. Den bygger på smart intelligens och har en kompakt design.
QX 800 close up shot of gripper arms with pots of fruitx

Läs vidare

Ära – en ny osttyp från Skånemejerier och Allerum

Ära presenteras som en helt ny typ av hårdost med hög smakintensitet och toner av knäckig kola och umami.
Allerum_Ära-SE_prm

Ärtbaserad 2-i-1-produkt för matlagning och vispning

Sproud 2-i-1 Cooking/Whipping är en ny växtbaserad matlagnings- och vispprodukt för både söta och salta rätter.
952b2f9454e770fa_org

Skakad sallad nu på Pressbyrån

Picadeli introducerar tre varianter av den virala succén "shake salad", exklusivt framtagna för Pressbyrån.
3500x2300_shakesallader2

Nytt Nespresso-kaffe med vitamin B6

Nespresso utökar serien Coffee+ med den funktionella kaffenyheten Active, som är berikad med vitamin B6.
WW_ALL_VL_Spring 2025_Creative Cups_KV1_ICED LEGGERO MILK_RGB_LOCK_20-XX