Hooked Foods och AFRY etablerar produktionsanläggning

PUBLICERAD: 15 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Hooked Foods, ett nystartat företag som utvecklar fisk- och skaldjursprodukter, planerar att etablera en svensk produktionsanläggning inom ett år. Bakom etableringen står AFRY, ett internationell företag inom teknik, design och rådgivning.

Hooked Foods rankades nyligen på plats 236 på Global FoodTechs 500-lista efter lanseringen av sitt växtbaserade substitut för tonfisk Toonish på den svenska marknaden.

Nu planerar företaget att etablera en produktionsanläggning i Sverige tillsammans med AFRY, ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. AFRYs roll blir att stödja och rådgöra Hooked Foods i deras arbete för att utveckla en ny pilotanläggning i Sverige.

”Vi är oerhört glada över att samarbeta med ett företag av så hög kaliber som AFRY för att påskynda övergången till växtbaserad proteinproduktion. Det här kommer att bli en ”game changer” för oss som företag”, säger Tom Johansson, VD och medgrundare av Hooked Foods.

AFRY är nu en del av Hooked Foods expansion och stödjer processdesign, livsmedelssäkerhet, leveranskedja, automationsstrategi och anläggningskrav.

”Vi är stolta över att samarbeta med ett företag som tar upp aktuella klimatfrågor och ser fram emot att hjälpa Hooked att växa och påverka klimatet positivt. På AFRY brinner vi för framtida livsmedel och det pågående skiftet mot mer klimatvänliga matvanor, därför är vi glada över att vara en del av Hooked Foods tillväxt”, säger Katrin Hedvall, affärsenhetschef på AFRY.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ihållande lågpristrend och hårdnande EMV-konkurrens

En stark efterfrågan på lågprisalternativ och EMV är de konsumenttrender som just nu påverkar den svenska livsmedelsproduktionen allra mest.
Carl Eckerdal_kundvagnar_pengar_Livsmedelsforetagen

Stor minskning av tillsatt socker i läsk

Dryckesbranschen har minskat det tillsatta sockret i läsksortimentet med 28 procent på fyra år.
Sveriges_Bryggerier_sockerreduktion_900209858

CandyKing presenterar vårens lösgodisnyheter

CandyKings vårnyheter består av sex nya lösgodisbitar, bland annat Center i en ny modern twist och Salta Diamanter.
CK_Vårnyheter_LU_Liggande

Atria köper Gooh av Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh.
Gooh! Vego samligsbild_Print 3500x2623