Två nya veganska glassar av svensk havre från SIA Glass

PUBLICERAD: 14 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


SIA Glass förstärker sitt veganska varumärke Ice Dream med med två glassar av svensk havre: ChokladBrownie och SaltKaramell. Den senare smaken återfinns även i glassbarerna.

Nytt år, ny glass-säsong och SIA Glass förstärker sortimentet av vegansk glass, som presenteras under varumärket Ice Dream. Glassfrysar i svenska livsmedelsbutiker fylls därför i vår med två veganska drömsmaker – Ice Dream ChokladBrownie, med soft brownie och chokladsås, laddad med kärlek och hasselnötter och Ice Dream SaltKaramell, rostad mandel med magisk swirl av salt kolasås och lyckorus. Båda smakerna görs med svensk havre, och kommer i nya fina halvlitersförpackningar som fått en uppdaterad design.

Den veganska glassen från glassfabriken i halländska Slöinge görs på svensk havre och är helt mjölk, soja- och laktosfri.
”Att välja bästa tänkbara råvaror när man gör vegansk glass är lika viktigt som när vi gör vår gräddglass. Nu använder vi den mer hållbara svenska havren, vilket innebär ytterligare ett steg i rätt riktning – att välja en Ice Dream-produkt ska vara en garant för kvalitet, hållbarhet och förstås godaste veganska glassen på marknaden”, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Att intresset för vegansk glass ligger i tiden har man kunnat konstatera på glassfabriken:
”Efterfrågan på njutningsprodukter som upplevs som schyssta såväl för mig som individ och för planeten håller i sig och det tar vi på allvar, och då gäller det att erbjuda en riktigt god krämig vegansk glass”, säger Dan Bengtsson.

Den ena av årets veganska nyheter, Ice Dream SaltKaramell, nylanseras i SIA Glass utbud av glassbarssmaker i vår då även den numera görs av svensk havre:
”Det är en smak som bara fortsätter att öka i popularitet och utbudet i glassbarer landet runt tycker vi ska vara generöst för alla smaker och preferenser så den kändes klockren att även lansera där”.

Läs vidare

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Premium snacks lanserar varumärket Gårdsnötter

Premium Snacks Nordic utökar sitt sortiment med tre festligare nötmixar under det nya varumärket Gårdsnötter.
Group 26

Nespresso och Oatly lanserar kaffekapsel för havredryck

Kaffekapseln Oatly Barista Edition Coffee är framtagen för att matchas med Oatlys havredryck iKaffe.
P_4685_KV2_NESPRSSO_STUDIO+OATLEY_2024_V4

Korvbrödsbagarn lanserar Real burger bun

Korvbrödsbagarn möter de nya burgartrenderna med Real burger bun, ett fluffigt hamburgerbröd med extra höjd.
Burgare_pack_1

Senaste nytt

Kött på restaurang måste ursprungsmärkas

Från den 1 mars måste restauranger och storhushåll kunna informera om vilket land köttet på menyn kommer ifrån.
blir-man-sjuk-av-kott-man-holding-menu-34540009

Ostrapporten 2025: Präst är svenskarnas favoritost

Ostrapporten 2025 visar att 95 procent av alla i Sverige äter ost, framför allt till frukost, och favoriten är Prästost.
Ostrapporten_2025 kopiera

Varumärket granini återlanseras på den svenska marknaden

Eckes-Granini återlanserar graninis juice- och fruktdrycker på den svenska marknaden.
Skärmavbild 2025-01-30 kl. 15.55.05

Iceland Foods återgår till plasttråg för packning av köttfärs

Vakuumpackad köttfärs spar mycket material jämfört med packning på plasttråg, men i England har flera av de stora kedjorna börjat återgå till plasttrågen. Konsumenterna uppskattade inte det vakuumpackade.
Iceland