Två nya veganska glassar av svensk havre från SIA Glass

PUBLICERAD: 14 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


SIA Glass förstärker sitt veganska varumärke Ice Dream med med två glassar av svensk havre: ChokladBrownie och SaltKaramell. Den senare smaken återfinns även i glassbarerna.

Nytt år, ny glass-säsong och SIA Glass förstärker sortimentet av vegansk glass, som presenteras under varumärket Ice Dream. Glassfrysar i svenska livsmedelsbutiker fylls därför i vår med två veganska drömsmaker – Ice Dream ChokladBrownie, med soft brownie och chokladsås, laddad med kärlek och hasselnötter och Ice Dream SaltKaramell, rostad mandel med magisk swirl av salt kolasås och lyckorus. Båda smakerna görs med svensk havre, och kommer i nya fina halvlitersförpackningar som fått en uppdaterad design.

Den veganska glassen från glassfabriken i halländska Slöinge görs på svensk havre och är helt mjölk, soja- och laktosfri.
”Att välja bästa tänkbara råvaror när man gör vegansk glass är lika viktigt som när vi gör vår gräddglass. Nu använder vi den mer hållbara svenska havren, vilket innebär ytterligare ett steg i rätt riktning – att välja en Ice Dream-produkt ska vara en garant för kvalitet, hållbarhet och förstås godaste veganska glassen på marknaden”, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Att intresset för vegansk glass ligger i tiden har man kunnat konstatera på glassfabriken:
”Efterfrågan på njutningsprodukter som upplevs som schyssta såväl för mig som individ och för planeten håller i sig och det tar vi på allvar, och då gäller det att erbjuda en riktigt god krämig vegansk glass”, säger Dan Bengtsson.

Den ena av årets veganska nyheter, Ice Dream SaltKaramell, nylanseras i SIA Glass utbud av glassbarssmaker i vår då även den numera görs av svensk havre:
”Det är en smak som bara fortsätter att öka i popularitet och utbudet i glassbarer landet runt tycker vi ska vara generöst för alla smaker och preferenser så den kändes klockren att även lansera där”.

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Lantägg och Kung Markatta är årets Eko-septemberföretag

Kung Markatta och Lantägg har engagerat sig extra mycket under årets Eko-september. För sitt engagemang får de utmärkelsen "Årets Eko-septemberföretag".
b009b36a-2700-47b0-9a9f-91d186c057a2

Rapport: Politiska styrmedel krävs för att minska matsvinnet

Det krävs hårdare tag om Norden ska lyckas halvera matsvinnet innan 2030. Det visar en ny rapport.
Livsmedelsverket - Matsvinn brod2_nyhet

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.