Två nya veganska glassar av svensk havre från SIA Glass

PUBLICERAD: 14 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


SIA Glass förstärker sitt veganska varumärke Ice Dream med med två glassar av svensk havre: ChokladBrownie och SaltKaramell. Den senare smaken återfinns även i glassbarerna.

Nytt år, ny glass-säsong och SIA Glass förstärker sortimentet av vegansk glass, som presenteras under varumärket Ice Dream. Glassfrysar i svenska livsmedelsbutiker fylls därför i vår med två veganska drömsmaker – Ice Dream ChokladBrownie, med soft brownie och chokladsås, laddad med kärlek och hasselnötter och Ice Dream SaltKaramell, rostad mandel med magisk swirl av salt kolasås och lyckorus. Båda smakerna görs med svensk havre, och kommer i nya fina halvlitersförpackningar som fått en uppdaterad design.

Den veganska glassen från glassfabriken i halländska Slöinge görs på svensk havre och är helt mjölk, soja- och laktosfri.
”Att välja bästa tänkbara råvaror när man gör vegansk glass är lika viktigt som när vi gör vår gräddglass. Nu använder vi den mer hållbara svenska havren, vilket innebär ytterligare ett steg i rätt riktning – att välja en Ice Dream-produkt ska vara en garant för kvalitet, hållbarhet och förstås godaste veganska glassen på marknaden”, säger Dan Bengtsson, marknadschef på SIA Glass.

Att intresset för vegansk glass ligger i tiden har man kunnat konstatera på glassfabriken:
”Efterfrågan på njutningsprodukter som upplevs som schyssta såväl för mig som individ och för planeten håller i sig och det tar vi på allvar, och då gäller det att erbjuda en riktigt god krämig vegansk glass”, säger Dan Bengtsson.

Den ena av årets veganska nyheter, Ice Dream SaltKaramell, nylanseras i SIA Glass utbud av glassbarssmaker i vår då även den numera görs av svensk havre:
”Det är en smak som bara fortsätter att öka i popularitet och utbudet i glassbarer landet runt tycker vi ska vara generöst för alla smaker och preferenser så den kändes klockren att även lansera där”.

Läs vidare

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Vårens nyheter från Arla

Arla lanserar flera nyheter, bland annat en laktosfri mjölkdryck med extra protein och kalcium, Yoggi med körsbärssmak och proteinrika mellanmål.
Arla Protein

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.