Norrmejeriers nya hållbarhetschef utsedd

PUBLICERAD: 7 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Stina Printz blir Norrmejeriers nya hållbarhetschef. Hon kommer närmast från en roll som hållbarhetsstrateg hos COOP Sverige.

Stina Printz, Luleå, blir Norrmejeriers nya hållbarhetschef och kommer att leda och driva Norrmejeriers övergripande hållbarhetsarbete i hela värdekedjan – från primärproduktion till kund, konsument och samhälle.

Stina Printz kommer närmast från rollen som hållbarhetsstrateg hos Coop Sverige har en lång och bred erfarenhet från hållbarhets- och kvalitetsarbete inom livsmedel med en agronomutbildning från SLU i botten. De lite drygt tio senaste åren har Stina jobbat centralt hos Coop Sverige med hållbarhet och kvalitét med en tyngdpunkt på lantbruksnära kategorier.

”Det känns otroligt spännande att få vara en del av Norrmejeriers hållbarhetsresa framåt. Att som norrlänning och Luleå-bo få vara med och utveckla hållbarhetsarbetet i ett lokalt norrländskt företag med så starka varumärken som Norrmejerier är något alldeles extra och jag ser verkligen fram emot att få börja”, säger Stina Printz.

Norrmejeriers hållbarhetsprogram syftar till att uppfylla FN:s globala hållbarhetsmål, Sveriges nationella miljömål och branschspecifika initiativ till 2030. Hållbarhetsarbetet utgår utifrån fyra fokusområden: ett levande Norrland, en planet i balans, en hållbar leverantörskedja och en god arbetsplats.

”I en tid när lokalproducerad mat inte är en lokal utan en global angelägenhet, när det vi äter avgör hur både vi, djuren och planeten mår så är Norrmejerier en viktig del av det samhälle vi lever i. Vi har kommit långt i vårt hållbarhetsarbete, men vi har också många utmaningar framför oss. Tillsammans med Stina tar vi nu nästa steg säger Krister Zackari, VD i Norrmejerier.

Stina Printz tillträder sin roll under maj månad. Hon efterträder Anna-Karin Karlsson som går vidare till nya utmaningar utanför företaget.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ihållande lågpristrend och hårdnande EMV-konkurrens

En stark efterfrågan på lågprisalternativ och EMV är de konsumenttrender som just nu påverkar den svenska livsmedelsproduktionen allra mest.
Carl Eckerdal_kundvagnar_pengar_Livsmedelsforetagen

Stor minskning av tillsatt socker i läsk

Dryckesbranschen har minskat det tillsatta sockret i läsksortimentet med 28 procent på fyra år.
Sveriges_Bryggerier_sockerreduktion_900209858

CandyKing presenterar vårens lösgodisnyheter

CandyKings vårnyheter består av sex nya lösgodisbitar, bland annat Center i en ny modern twist och Salta Diamanter.
CK_Vårnyheter_LU_Liggande

Atria köper Gooh av Lantmännen Cerealia

Lantmännen Cerealia avyttrar affärsområdet färdigrätter med varumärket Gooh.
Gooh! Vego samligsbild_Print 3500x2623