Paulig planerar att sälja Gold&Green till Valio

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Paulig planerar att avyttra Gold&Green, en verksamhet inom växtbaserat protein, till det finska mejeri- och matföretaget Valio. Den resterande delen av Gold&Green Foods verksamhet omfattas inte av transaktionen och Paulig har inlett planer på en utfasning av verksamheten.

Gold&Green Foods, som är känt för sin växtbaserade innovation Pulled Oats, har varit en del av Paulig sedan 2016.

”Vi vet att växtbaserad kost är en växande trend och vi kommer att fortsätta att bidra till denna genom våra produktkategorier tex mex, kryddor och snacks. Vi har under åren investerat i den internationella tillväxten av Gold&Green och sortimentet finns för närvarande i 17 länder. Men vi har inte kunnat skala upp verksamheten på ett lönsamt sätt. Avtalet med Valio säkrar kontinuiteten för det här unika och innovativa varumärket och möjliggör förverkligandet av dess fulla potential i framtiden, säger Pauligs koncernchef och VD Rolf Ladau.

Avtalet med Valio omfattar alla rättigheter för varumärket Gold&Green samt tillhörande immateriella rättigheter och R&D. Gold&Green Foods R&D-team blir en del av Valio från och med den 1 mars 2022.

”Gold&Green har varit en pionjär inom växtbaserad mat och produktutveckling och på Valio har vi framgångsrikt utvecklat vår växtbaserade produktportfölj Oddlygood. Nu välkomnar vi Gold&Greens utvecklingsteam till oss ​​i syfte att nå vårt strategiska mål – att ytterligare stärka vår position på den växande globala marknaden för växtprotein. Tillsammans kommer vi att vidareutveckla innovationerna i Gold&Greens pipeline och fortsätta varumärkets resa, säger Tuomas Salusjärvi, Executive Vice President, Growth Businesses and R&D, på Valio.

Övrig verksamhet inom Gold&Green Foods och företagets produktionsanläggning i Järvenpää omfattas inte av avtalet med Valio. Paulig kommer att fortsätta Gold&Green Foods nuvarande verksamhet och produkterna kommer att säljas under licens från Valio fram till en eventuell avveckling av verksamheten. Parterna kommer också att undersöka möjliga alternativ för att säkerställa tillgängligheten av utvalda produkter.

Nedläggningen, som är planerad till senare delen av 2022, kommer att påverka 69 anställda inom Gold&Green Foods. Företaget kommer att inleda samarbetsförhandlingar med sina anställda i enlighet med finsk lagstiftning.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado