Lakritsfabriken och Ridderheims lanserar ölkorv med lakrits

PUBLICERAD: 2 mars 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu kan Lakritsfabriken presentera en ny, innovativ produkt till portföljen i  samarbete med Ridderheims. En högkvalitativ ölkorv med välbalanserade smaker av lakrits, fänkål, chili och vitlök.

I sortimentet finns idag ett unikt urval lakritsprodukter som alkoholfri lakritsöl och kryddblandningar där lakritsen får ett nytt liv i försvinnande goda kombinationer.

Ölkorven är en kallrökt och lufttorkad salami innehållande lakrits som ger en delikat söt smak som befinner sig i bakgrunden av de mer framträdande kryddorna. Korven är tillverkad i Sverige med lakritsråvaror från Lakritsfabriken.

”Detta är ett riktigt kul samarbete mellan Lakritsfabriken och Ridderheims, två välkända varumärken med riktigt hög kvalité! Tillsammans har vi utvecklat en otroligt god ölkorv där lakritstonerna möter den klassiska ölkorvsmaken i perfekt harmoni!” – säger Hans Mathiason, Produktutvecklare Atria

Produkten kommer att distribueras av Lakritsfabrikens systerbolag ScandChoco AB samt av Atria Sweden AB på den svenska marknaden. Ölkorven kommer också vara tillgänglig för Lakritsfabrikens kunder även för export.

”Vi är så glada att få lansera en kvalitetskorv smaksatt med lakrits tillsammans med Ridderheims. Vi strävar efter att vidga vyerna för vad man kan använda lakritsroten till och detta har blivit ett fantastiskt samarbete. När man provar korven kommer först den rökiga smaken följd av kryddor där cayennepeppar, vitlök och paprika tonar fram och till sist fylls av finstämd lakritssmak.” Säger Martin Jörgensen, Grundare & VD Lakritsfabriken i Ramlösa.

Produkten är gjord på griskött som är fött, uppfött och slaktat i Sverige.

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd