Paulig investerar i svenska startupen For Real! Foods

PUBLICERAD: 24 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari

Daniel och Kristin Nowak är grundare av For Real! Foods.

Pauligs riskkapitalgren PINC har investerat i den svenska startupen For Real! Foods som producerar näringsrika, glutenfria fryspizzor med en bas av vitkål i stället för spannmål.

For Real! Foods grundades år 2020 i Skärhamn och har som mål att omvandla traditionella, frysta snabbmatsprodukter till hälsosammare alternativ genom att använda naturliga och mer näringsrika ingredienser. Deras första koncept är fryspizzor, där de flesta har en bas av lokalt odlad vitkål istället för spannmål. Det innebär att de är glutenfria och innehåller mer protein, fibrer och mikronäringsämnen samt färre kolhydrater och mindre salt än vanlig pizza.

”For Real! Foods har lyckats med konststycket att skapa ett mer näringsrikt alternativ till en av de mest njutbara måltiderna vi har: pizza. Många människor letar efter riktigt goda alternativ till snabba rätter och snacks som är glutenfria, har lokala råvaror och är utan tillsatser – och nu får de ett som verkligen håller måttet! Dessutom har teamet flera nya produkter på gång, så vi ser fram emot en spännande resa”, säger Marika King, chef för PINC.

For Real! Foods produkter säljs i svenska livsmedelsbutiker, online och genom food service-branschen. Ett år efter lanseringen tar bolaget nu in investerare för att kunna möta den växande efterfrågan.

PINC ledde finansieringsrundan på 9 miljoner kronor. Andra investerare är Christer Ridderheim, grundaren av Ridderheims delikatesser, Hans Johansson serieentreprenör och grundare av Semcon, Vinngroup och Njord Ventures, vetenskapsjournalisten Maria Borelius samt mediaentreprenören Carina Nunstedt.

”Vi är glada över att ha ett så bra team av investerare med på tåget. Med den här investeringen kan vi verkligen skala upp vår produktion, försäljning och marknadsföring både i Sverige och Norden, samt säkerställa lanseringen av nya produkter”, säger Daniel och Kristin Nowak, grundare av For Real! Foods.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Arlas nya jordbrukschef i Sverige

Frida Carlsson blir ny chef för Arlas avdelning för jordbruks- och medlemsfrågor i Sverige. Hon tillträder efter sommaren.
Frida Carlsson

Saveggy tar in 20 miljoner från investerare

Saveggy har utvecklat en ätbar växtbaserad beläggning som ersätter plasten på gurka. Nu siktar bolaget på lansering i industriell skala.
bd40b94b513bbcc2_org

Kockens upphör som bolag – blir en del av Culinar

Sveriges Stärkelseproducenter Förening har beslutat att fusionera Kockens AB med Culinar Sverige AB.
B7025175

Ny rapport: Större kaka men mindre bit

Idag går cirka 13 procent av hushållens utgifter till livsmedel, vilket kan jämföras med 44 procent i början av 1900-talet.
Skärmavbild 2024-04-18 kl. 08.29.58