Valio lanserar växtbaserade bakprodukter

PUBLICERAD: 23 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Nu utökar Valio sitt veganska sortiment Valio Oddlygood med två nya bak- och efterrättsprodukter, Oddlygood Bake & Dessert. Ett gott och unikt tillskott inom växtbaserad matlagning och bakning.

Svenskarnas efterfrågan på växtbaserade livsmedel fortsätter öka. Enligt Valios undersökning Magrapporten 2021 har svenskarna lagat mer mat hemma de senaste åren och fler har börjat experimentera med sin matlagning. Rapporten bekräftar även ökningen av olika kostvanor i de svenska hushållen, där en växtbaserad kost tar mer plats bland de unga.

Hösten 2021 lanserade Valio Oddlygood tre växtbaserade matlagningsprodukter; Easy Whipping, Easy Cooking och Dream Fraiche. Nya Bake & Dessert blir ett efterlängtat tillskott inom växtbaserad bakning. Bake & Dessert är en mångsidig produkt som både kan värmas, frysas och ätas som den är.

”Aldrig har det varit så lätt att slänga ihop en god växtbaserad efterrätt som passar många. Ta till exempel ett vackert glas och varva Bake & Dessert hallon-blåbär med kaksmulor och bär och servera som en enkel och god efterrätt. Vispa tillsammans med Easy Whipping för lite extra fluff”, säger Karin Philipson, produktchef på Valio Oddlygood.

”Det ska vara lätt att anpassa maten både till vardag och fest, utan att behöva tumma på smaken”.

Oddlygood Bake & Dessert
Bake & Dessert är ett växtbaserat alternativ som används precis som kvarg; till bakning, enkla efterrätter och som mellanmål. Valio lanserar Bake & Dessert i de populära smakerna hallon-blåbär och vanilj. Bake & Dessert har, liksom kvargen, en krämig konsistens och god smak. Den kommer i en praktisk storlek, 200 g. Oddlygood Bake & Dessert är gjorda av kokos och havre och de är berikade med vitaminerna B2, B12 och D2. De innehåller även mjölksyrabakterierna Lactobacillus acidophilus och Bifidobacterium som påverkar magens tarmflora. Fetthalten är 11 %. Produkterna är precis som övriga Oddlygood-sortimentet glutenfria och fria från palmolja.

Produktinformation:
Nyheterna finns i butik från vecka 7. Rekommenderat konsumentpris för Oddlygood Bake & Dessert 200 g är 18,90 kr.

Senaste nytt

Påsken – en av årets största mathögtider

Under påsken spenderas ungefär 15 procent mer i dagligvaruhandeln, jämfört med en vanlig vecka. Mest ökar försäljningen av färsk fisk och skaldjur.
Skärmavbild 2025-04-17 kl. 10.19.05

Lantmännen blir majoritetsägare i Simsufoods

Lantmännen utökar sin ägarandel i livsmedelsföretaget Simsufoods, som producerar torra vegetabiliska produkter.
lantmännen

Ingen amerikansk apelsinjuice i Sverige

Svenska Juiceföreningen vill tydliggöra att apelsinjuice som säljs i Europa – och i synnerhet i Sverige – väldigt sällan kommer från USA.
Magnus Berndtsson_Svenska Juiceforeningen

Pippis klippta spaghetti från Kungsörnen

I samband med Pippi Långstrumps 80-årsdag lanserar Kungsörnen Pippi Klippt spaghetti med kortare koktid.
spagetti

Läs vidare

Pippis klippta spaghetti från Kungsörnen

I samband med Pippi Långstrumps 80-årsdag lanserar Kungsörnen Pippi Klippt spaghetti med kortare koktid.
spagetti

Carlsberg Sverige lanserar elektrisk öl

Carlsberg Sverige lyfter fram den utökade satsningen på elektrifierade transporter med lanseringen av en "elektrisk" öl.
03_PhoneCan_16x9_LinkedIn

Eckes-Granini lanserar ny funktionell dryck

Eckes-Granini breddar sin produktportfölj genom att lansera den funktionella drycken Brämhults Vitamin Water.
Skärmavbild 2025-04-02 kl. 08.31.49

Surkål möter havet – ny produkt med svensk tång

Surkål med sockertång är resultatet av ett samarbete mellan Tistelvind och Hakefjordens Havskultur.
1741812747129