Nyponbröd - ett saftigt lantbröd berikat med vitaminer och mineraler

PUBLICERAD: 17 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Pågens nyhet Nyponbröd är ett ljust färskt lantbröd bakat på svenskodlat fullkornsdurum med nyttiga fibrer och en frisk, fruktig smak av solmogna nypon. Det är Pågens första berikade bröd med ett tillskott av vitaminer och mineraler som bidrar till ett normalt immunsystem. Perfekt när du vill boosta dagen redan med frukostmackan.

”Genom att smaksätta med nypon ger vi brödet en naturligt frisk och fruktig smak av de solmogna nyponen – och kanske en liten förnimmelse av barndomens goda nyponsoppa”, berättar Jenny-Ann Sundelöf, produktchef på Pågen.

Det nyckelhålsmärkta Nyponbrödet är bakat på svenskodlat fullkornsdurum rikt på fiber. Aktuella konsumenttrender pekar på att många vill äta mer hälsosamt och allt fler upptäcker också att bröd är helt naturligt laddat med nyttigheter. Mackan är ett enkelt sätt att fylla på med växtbaserat protein, energi, kostfiber, vitaminer och mineraler under dagen.

Rikt på mineraler och vitaminer – och smak

Nyponbrödet är berikat med vitamin D, B6, folsyra, B12, zink och selen för att det ska vara lite enklare att få i sig dessa viktiga näringsämnen.

”Äter du till exempel tre skivor av nyponbrödet under en dag så får du automatiskt i dig en rik mängd av vitaminer och mineraler som alla bidrar till ett normalt immunsystem.3 Samtidigt som du njuter av ett färskt fullkornsbröd rikt på härlig sma”k, berättar Monica Bergen, marknadschef på Pågen.

Intresset för kopplingen kost och immunhälsa har ökat – inte minst under åren med Coronapandemi.

”Konsumentstudier1 visar att så många som 40 % anser att de får i sig för lite vitaminer, och 28 % att de får för lite mineraler. I globala undersökningar framgår också att konsumenter i allt större utsträckning söker produkter som kan stödja deras immunhälsa2”, avslutar Monica Bergen.

Nyponbröd finns i butik från vecka 7. Varje förpackning väger 650 gram, rekommenderat cirkapris är 33,90 kr.

1Vadis Research, kartläggning kännedom vitaminer och mineraler i bröd 2019 & idéscreening 2021. 2Innova Market Research 2021. 330 % av dagligt referensintag, RI.

Läs vidare

Apetit lanserar nyttigare snacks

Apetit utökar sitt sortiment av frysta grönsakssnacks med Buffalo Blomkålsvingar.
Apetit_Buffalo_Cauliflower_Wings

For Real! Foods uppdaterar receptet och får ny delägare

For Real! Foods tar in Food Pharmacy som delägare och uppdaterar receptet på sin vitkålsbaserade pizzabotten.
af7443297a7ec8bb_org

Nespresso lanserar komposterbara kapslar

Efter tre års forskning och utveckling har Nespresso skapat en pappersbaserad, hemkomposterbar kapsel.
P_4585_COFFEE_BAGS_ESPRESSO_COFFEE_V2

Skogaholm Sommarruta på tillfälligt besök

Fazer lanserar Skogaholm Sommarruta i portionsbitar med extra kryddning av fänkål, korianderfrön och anis.
Skogaholmsommarruta

Senaste nytt

Så ska arbetet mot livsmedelsfusk stärkas

Regeringens utredning för att stärka arbetet mot livsmedelsfusk föreslår att en "Fuskenhet" inrättas på Livsmedelsverket .
av4r5856-scaled

Konsumenterna över lag nöjda med svenska matbutiker

Svenska konsumenter är generellt ganska nöjda med sina matbutiker, trots stigande priser.
Woman checking the grocery receipt

Ulrika Palm blir Cloetta Sveriges nya vd

Cloetta Sveriges nya vd Ulrika Palm kommer närmast från rollen som Division Director Nordics för Midsona Sverige AB.
palm

Mindre salt i bröd och charkprodukter

Saltinnehållet i bröd och charkprodukter som köps i butik har minskat betydligt de senaste åren.
Bröd