Pauligs brittiska fabrik certifierad som koldioxidneutral

PUBLICERAD: 8 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Paulig har uppnått byggnadscertifieringen CarbonNeutral för sin fabrik i brittiska Milton Keynes. Fabriken, som producerar Santa Marias kryddor och tortillabröd, är den sjätte av Pauligs fabriker som blir koldioxidneutral.

En nyckelfaktor var att byta ut gasen som används för bakning och stekning till förnybar gas. Som ett resultat av detta har de totala utsläppen från Pauligs verksamheter minskat med upp till 4 procent, vilket bidrar till företagets övergripande mål om att minska de egna utsläppen av växthusgaser med 80 procent fram till 2030.

Paulig har 120 anställda i Storbritannien och fabriken är baserad i Kingston, Milton Keynes, sedan 2006. Fabriken har fyra automatiserade produktionslinjer som kan producera upp till 2,5 miljoner vetemjölstortillas om dagen och är igång 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan. Tortillabröden säljs både till detaljhandeln samt restauranger och storkök i olika variationer som vitt, fullkorn, chapati och specialsmaker som spenat och rödbeta.

Tidigare har Paulig uppnått certifierad koldioxidneutralitet för tre fabriker baserade i Finland och två i Sverige. Målet är att alla Pauligs tio fabriker ska vara koldioxidneutrala senast 2023.

”Livsmedelsindustrin spelar en viktig roll i kampen mot klimatförändringarna. Pauligs ambition är att bli en branschledare inom hållbarhet och inspirera andra att vidta liknande åtgärder”, säger Lea Rankinen, Director Sustainability & Public Affairs på Paulig.

Att göra fabriker koldioxidneutrala är en del av Pauligs hållbarhetsstrategi som sträcker sig fram till 2030 och är baserad på FN:s globala mål för hållbar utveckling. Företaget har valt ut tre fokusområden med följande mål:

• 70 % av Pauligs nettoförsäljning ska komma från produkter och tjänster som främjar människors och planetens hälsa och välbefinnande
• 100 % av råvarorna från högriskområden kommer från hållbara källor som verifierats av externa partners
• 80 % mindre växthusgasutsläpp från egna operationer, 50 % mindre utsläpp i värdekedjan och alla förpackningar kommer att återvinnas och tillverkas av förnyelsebara eller återvunna material.

Paulig är ett familjeägt, finskt, livsmedelsföretag som i dag är den ledande tillverkaren av tex mex i Europa. Företagets produkter säljs i 70 länder globalt.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Ny färdplan ska förena svenska livsmedelsföretag

”Det svenska handslaget för en hållbar livsmedelskedja” är en gemensam agenda för hela livsmedelsbranschen.
wwf

Arla kampanjar för fler hemsläp

Arla lanserar kampanjen ”Hemsläp” för att få fler restauranggäster att ta med sin överblivna mat hem.
Arla_Foodiebag_Webb_1

Cirkulär förpackningslösning testas på Circle K

Circle K testar ett cirkulärt system, där kunderna erbjuds att låna matlådor och muggar för sin takeaway-mat.
DSC_2106HR (4)

Spendrups ska börja återvinna kolsyra

Spendrups investerar 23 miljoner kronor i en anläggning för återvinning av kolsyra.
Bild på kolsyreanläggning till prm 230206