Njutningsfulla Nougat och gottiga Godisregn från SIA Glass

PUBLICERAD: 7 februari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


SIA Glass presenterar i år två nyheter på glasskartan. Nougat, en hasselnötssmakande nougatdröm som får något så ovanligt som ett mjukt överdrag – för smakens skull. Nougat får sällskap på årets glasskarta av Godisregn, en färgstark kombination av glass, godis och strössel som har goda utsikter att bli barnens favorit.

Nougat är en glasspinne som sticker ut på glassmarknaden genom sitt mjuka yttre:

”Vi ville ta fram en lyxig glasspinne, och det mjuka nougatöverdraget ger glassälskaren en ny sorts upplevelse med intensiv smak och en förhöjd känsla av njutning”, säger Dan Bengtsson, marknadschef SIA Glass.

Nougat görs av krämig gräddglass med hasselnötssmak och nougatsås, doppad i mjuk krämig nougat.

”Njutning och nostalgi är två starka trender just nu och Nougat tycker vi landar helt rätt i tiden med båda de kvaliteterna som bärande element”, säger Dan Bengtsson.

Godisregn, årets andra nyhet på glasskartan är lekfull och färgstark består av tre härliga beståndsdelar: glass, godis och strössel. Närmare bestämt rosa gräddglass med jordgubbssmak, regnbågsfärgat strössel och chokladlinser.

”Vi har tagit hjälp av en barnpanel för att hitta rätt i smaken, ett väldigt roligt och givande arbete. Och vi bestämde tidigt att det skulle vara en lekfull design som syns och sticker ut i frysboxen”, säger Dan Bengtsson.

Båda nyheterna tillverkas som alltid i Sverige, på glassfabriken i Slöinge. Glassen görs på 100 procent svensk färsk grädde från bland annat den egna mjölkgården Berte Gård.

 

 

Läs vidare

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2

Coop släpper växtbaserat substitut till tonfisk

Coop lanserar två växtbaserade nyheter av sojaprotein som alternativ till tonfisk.
RIKSMÖTETS ÖPPNANDE 2018

Skånemejerier lanserar ny proteindryck av svensk mjölk

Skånemejerier lanserar en proteinberikad drickyoghurt gjord på svensk mjölk – Lindahls PRO+.
Unknown

Nytt växtbaserat ostalternativ från Oddlygood

Oddlygood Cheezington Oh Protein är ett nytt växtbaserat alternativ till ost.
Pokébowl_2

Senaste nytt

Klimatknuffen ska hjälpa Icas kunder att välja mer hållbart

Ica testar AI-tjänsten Klimatknuffen som ska tipsa e-handelskunderna om varor med lägre klimatavtryck.
sofie

EU-kampanj ska öka Irlands export av ekologiskt lammkött

Sverige är en av nyckelmarknaderna för Irlands EU-finansierade exportsatsning på ekologiskt lammkött.
On the organic sheep farm of Ross and Amy Jackson at Gurteen, Co. Tipperary.

Tvärvetenskaplig forskning om matsvinnshantering

Leder matsvinnsminskande åtgärder i butik till minskat svinn hemma hos konsument? Det ska utredas inom ett tvärvetenskapligt projekt.
coop

Dafgårds lanserar sin första hybridköttbulle

Dafgårds första 50/50-köttbulle – "Fridas köttbullar" – innehåller hälften grönsaker och hälften nötkött.
hälta test 2