Veg of Lund med vid lanseringen av brittiska Zebra

PUBLICERAD: 18 januari 2022
UPPDATERAD: 21 februari


Det brittiska bolaget Zebra har öppnat sin plattform för endast växtbaserade livs­medel. Veg of Lunds potatisdryck DUG finns med i sortimentet från start och bolaget ser möjligheter att medverka till etableringen av en ny marknadsplats med tydligt fokus på en hållbar livsmedelskedja.

Veg of Lunds växtbaserade dryck DUG är med från start när Zebra öppnar Londons och Englands nya marknadsplats för endast växtbaserade livsmedel. Med lokalt odlade färskvaror, växtbaserade livsmedelsprodukter och fossilfria transporter till kunder räknar Zebra att snabbt kunna expandera sin verksamhet till andra delar av Storbritannien under 2022.

”Zebra är i startblocket med sin verksamhet och har en tydlig vision av en mer hållbar livsmedels­försörjning, precis som Veg of Lund. Vi ser fram emot att tillsammans nå ut till kunder och konsumenter som vill ha bra och hälsosamma produkter tillverkade och levererade på mest hållbara sätt”, säger Emma Källqvist, tf CEO och CFO, på Veg of Lund.

Zebras medgrundare och marknadsdirektör Emanuele Angeloni beskriver DUG som en dryck helt i linje med Zebras filosofi: ”en grönare och hälsosammare värld, där du inte offrar någon smak, utan tvärtom utvidgar den genom att välja växtbaserad mat.”

”Vi är stolta över att ha med DUG i vårt sortiment, jag vet att vi kan göra stora saker tillsammans, dela med oss av rätt val för att äta annorlunda men bättre”, säger Emanuele Angeloni.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnews Award kommer nu in till Packnews i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
image

Vindelnrökt skinka får skyddad geografisk beteckning

Vindelnrökt skinka är ett hundraårigt hantverk som än idag röks i samma handmurade ugnar som när verksamheten startade.
Vindelnrökt skinka

MAX nära nå målet om varannan måltid utan rött kött

Under 2023 kom nästan varannan måltid på MAX Burgers restauranger från annat än rött kött.
max

Coop testar skanner som visar om avokadon är mogen

Från mitten av juli kommer åtta utvalda Stora Coop att erbjuda avokadoskanning direkt i butik.
avocado