Lantmännen investerar i SimSuFoodS

PUBLICERAD: 13 december 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Andreas Gundberg är VD på SimSuFoodS.|

Lantmännen går in som delägare i SimSuFoodS som tillverkar och säljer livsmedel baserade på svenskodlade växtbaserade proteiner. Lantmännen har under många år producerat ingredienser för växtbaserade livsmedel och stärker genom investeringen sin position inom det snabbväxande segmentet.

I ett steg att möta den ökade efterfrågan på växtbaserade livsmedel går Lantmännen in som delägare i SimSuFoodS, vars produkter idag främst riktar sig mot storkök och offentlig sektor.

SimSuFoodS grundades 2019 och tillverkar och säljer proteinrika växtbaserade produkter i form av pulver som blandas med vätska, kryddor och andra råvaror till olika maträtter, som vegetarisk kebab, grönsaksbiffar och schnitzel.

”Vi är otroligt glada att Lantmännen går in som delägare i SimSuFoodS. Tillsammans ökar vi kompetensen i värdekedjan för gröna proteiner och bidrar med vårt koncept till minskad klimatpåverkan från livsmedelskonsumtion”, säger Andreas Gundberg, VD på SimSuFoodS.

I och med förvärvet skapar Lantmännen förutsättningar för ett närmare samarbete med marknadens aktörer samtidigt som Lantmännens storlek möjliggör en starkare utveckling för SimSuFoodS produkter.

”Förvärvet är ett steg i rätt riktning för Lantmännen, eftersom vi genom detta samarbete skapar ytterligare värde från våra medlemmars gårdar och med det kan erbjuda ännu fler hälsosamma produkter till viktiga verksamheter inom både offentlig och privat sektor”, säger Magnus Kagevik, COO (Chief Operating Officer) på Lantmännen.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Anamma vill knuffa köttätare i en grönare riktning

Anamma lanserar köttavdraget, som innebär att den som har köpt kött kan använda kvittot för att få ett avdrag på vegoprodukter.
Köttavdraget

Fermentering ska ge nya hållbara råvaror

Greenfood och Tekinn undersöker hur svinn och rester kan omvandlas till ätbara råvaror med hjälp av fermentering.
8ebf740ccd2aa56f_org

Axfood förvärvar hela City Gross

Bergendahlskoncernen säljer resten av City Gross till Axfood. Köpeskillingen uppgår till 2 miljarder kronor.
803c6e3f4e727c16_org

Atria minskar sitt matsvinn med Matmissionen

Atria har tecknat ett donatoravtal med Matmissionen. Genom samarbetet kan Atria minska sitt matsvinn och samtidigt stödja Matmissionens arbete.
Matmissionen i Jakobsberg öppnar i april 2020.