Ica öppnar högautomatiserat e-handelslager i Stockholm

PUBLICERAD: 1 december 2021
UPPDATERAD: 21 februari

Från och med den 1 december är Icas högautomatiserade lager i Brunna, Stockholm, i full drift. Ica är först i Sverige med att öppna ett lager med en högautomatiserad lösning för e-handlad mat.

Ica har investerat 1,1 miljarder kronor i Sveriges första högautomatiserade lager för e-handlad mat i Brunna, Stockholm. E-handelslagret är utrustat med Ocados automationslösning, som har anpassats till en affärsmodell med fria handlare i samverkan.

Under 2020 ökade Icas e-handel med 117 procent. För att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen har Ica investerat i ett högautomatiserat lager med Ocados teknologi.

”I samarbete med brittiska Ocado, som är världsledande på e-handel med mat, har vi utvecklat en ny plattform som är skalbar för framtidens behov. Partnerskapet med Ocado ger förutsättningar för att förbättra Icas kunderbjudande och effektivisera e-handeln inom livsmedel och på sikt också för fler produktområden”, säger Anders Svensson, VD på Ica Sverige.

Enligt Ica Sveriges e-handelschef Tony Holmberg har det högautomatiserade e-handelslagret kapacitet att leverera ett betydligt större attraktivt sortiment och täcka efterfrågan i Stockholmsregionen för flera år framåt:

”Nu tar vi nästa steg med Icas e-handel och gör det möjligt för lokala Ica-butiker att erbjuda sina kunder en mer personlig och smidig upplevelse även på nätet, för att göra vardagen enklare.”

Det nya lagret är i full drift från och med den 1 december. Fastigheten har en totalyta på 32 000 kvadratmeter och ligger i Brunna, Upplands Bro kommun i Stockholm. E-handelsverksamheten i Jordbro kommer successivt att flyttas över till det nya lagret.

”Det nya e-handelslagret i Stockholm gör det möjligt att möta den snabbt ökade efterfrågan av e-handlad mat i Stockholm och Mälardalsregionen. Det nya lagret tillsammans med Ocados automationslösning skapar förutsättningar för en långsiktigt lönsam e-handel. Att vi dessutom är först i Sverige med ett högautomatiserat lager inom livsmedel gör mig extra stolt”, säger Peter Muld, chef för strategi & transformation på Ica Sverige.

Läs vidare

Biofach 2023: Eko-Portalen hittar de ekologiska produkterna

Vem gör vad när det kommer till ekologiska livsmedel i Sverige? Hur man tar reda på det visade Organic Sweden i den svenska paviljongen på Biofach 2023.
Kolbjörnx

Biofach 2023: Tekompaniet är mer än bara produkten

Tekompaniet fanns med i den svenska paviljongen på Biofach 2023. Tyskland är Europas största temarknad och att slå sig in där verkar inte helt enkelt.
Håkan

Plastpåseskatten försvinner vid nyår

Vid nyår försvinner skatten på plastpåsar som infördes år 2020 enligt SD.
plast-skatt-utvaldx

Biofach 2023: Nordic Soda Company kompletterar med gin

The Nordic Soda Company fanns på Biofach 2023 med avsikten att öka det utländska intresset för produkterna.
Nordicx

Senaste nytt

Grandiosa utmanar hämtpizzan med "hempizza"

Grandiosas nya koncept "Hela Sveriges hempizza" ska få fler att välja fryst pizza som äts nygräddad i hemmet.
GRAN 10 pack

Nu går det att panta chipspåsen och duschtvålen

Orkla Confectionery & Snacks Sverige och Orkla Care Sverige inleder ett samarbete med återvinningsappen Bower.
olw bower

Matsmart erbjuder företag att prenumerera på snacks

Matsmart lanserar prenumerationstjänsten "Sveriges smartaste fika" i tre olika storlekar för arbetsplatser med olika antal anställda.
RIKSM�TETS �PPNANDE 2018

Danish Crown Sverige lanserar 50/50 Hybridfärs

Danish Crown Sverige ersätter hälften av nötköttet i sin nya hybridfärs med linser, palsternacka och morot.
hybridfärs